Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Air Batang a.k.a. ABC

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Air Batang is een van de 5 rustieke dorpjes aan de westkust van Pulau Tioman.

Kampung Air Batang ligt pal ten noorden van Kampung Tekek en ten zuiden van Kampung Salang. Kampung Air Batang is de voorlaatste halte als je de veerboot vanuit Mersing neemt.

Van oudsher is Kampung Air Batang de plek bij uitstek voor backpackers, deels vanwege de diverse budgethoteletjes en pensionnetjes, die voor een budgetprijs vrij eenvoudig onderdak bieden. "Eenvoudig" houdt in dezen in dat er een ventilator beschikbaar is i.p.v. airco en de douche uitsluitend koud water heeft i.p.v. een geiser of boiler voor heet water.

Maar, het moet gezegd, recent hebben veel van de aanbieders van accommodatie hun kamers in Kampung Air Batang geüpgraded met o.a. airco, waardoor het dorpje tegenwoordig wat meer cachet heeft dan voorheen.

Het sfeertje van Kampung Air Batang is er eentje van ontspannen luieren en rondhangen aan de fraaie stranden, waar bij Air Batang overigens geen tekort aan is. Niet voor niets hoor je in Tioman vaak de uitdrukking "Lepaklah". Dit is de Tiomanse tegenhanger van het Hawaiaanse "Hang loose".

Ben je juist meer actief aangelegd, dan kun je diverse sportieve dingen doen rondom dit dorpje, waaronder, een oerwoudtour, een heuvelwandeling of excursie naar de watervallen. Tevens zijn er snorkelexcursies verkrijgbaar, bijvoorbeeld naar ABC's Coral Bay of Monkey Beach.

De zee rondom Tioman is kristalhelder dus je ziet sowieso enorm veel leven onderwater. Vooral het koraal is geweldig. Ben je aan het eind van je Latijn na al dat vertier, dan hang je 's avonds lekker achterover met een drankje, al genietend van de prachtige zonsondergang. Want die zijn in Tioman zonder uitzondering werkelijk adembenemend. Kortom, Lepaklah :)

Tioman, natuurlijk

Hou je van de natuur, dan val je in Tioman echt met je neus in de boter. Waar je ook naartoe gaat, de flora en fauna tiert overal in Tioman welig.

Van de talloze tropische vissoorten, schildpadden, schaaldieren en dolfijnen die je er o.a. in de zee aantreft tot de beroemde, of wellicht beruchte varanen, aapjes, reuzeneekhoorns, muishertjes en vliegende vossen die van de jungle in Tioman hun habitat hebben gemaakt. De diversiteit van zowel het planten- als het dierenrijk in Tioman is enorm.

Overigens kun je ook wat muggen tegenkomen en wellicht hier en daar wat zandvliegjes. Die horen immers ook bij Tioman. Maar er zijn voldoende middelen je hiertegen te beschermen.

N.B. Kampung Air Batang staat ook bekend als Kampung Air Batang. Beide verwijzen naar hetzelfde dorpje; alleen de spelling is iets anders. Trouwens men noemt het dorpje ook wel eens gewoon ABC.

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens