Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Nipah

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Nipah ligt aan de zuidwestelijke kust van Pulau Tioman. Nipah is een zonder meer knus, maar wel een beetje een minimalistisch dorpje. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er nog niet zo heel veel te doen, los van de attracties die de natuur hier biedt. De reden hiervoor is simpel: het toerism speelt in Nipah nog niet zo'n grote rol als in de rest van Tioman. Maar als je op zoek bent naar rust, stilte, een heerlijk traditioneel dorpssfeertje en zalige afzondering, dan is Kampung Nipah precies wat je zoekt.

Vooral backpackers zijn dol op Kampung Nipah, niet alleen omdat het dorpje o.h.a. low-budget is, maar ook omdat het zich ruim buiten de gebaande paden bevindt. Het low-budget karakter vind je overigens ook terug in de pensionnetjes hier. Je hebt hier een keuze uit twee accommodaties, beide bestaande uit een clustertje eenvoudige houten hutjes. Luxe in Nipah is een ventilator en koud water om in te douchen. Zoek je een kamer met airco en een douche met een boiler of geiser, dan moet je bij de andere dorpjes kijken.

Maar de omgeving in Kampung Nipah is ronduit idyllisch: een schitterend goudkleurig strand, een smaragdgroene lagune en het onmiskenbare silhouet van Gunung Kajang. De piek van Gunung Kajang is het hoogste puntje van alle eilanden in Maleisië. De uit de kluiten gewassen heuvel staat bekend als een soort Mystery Mountain als gevolg van de legendes die erover de rondte doen in deze contreien en de ondoordringbare jungle waarmee de hellingen ervan bekleed zijn.

Wil je Gunung Kajang beklimmen? Dan is Kampung Nipah, aan de voet van de heuevel, de ideale plek om van start te gaan. Maar begin er alleen aan als je erg fit bent, want het is geen eenvoudige klim. En huur een gids in; er zijn in het verleden namelijk een aantal toeristen verdwaald op deze wat mythische heuvel. Iedereen is uiteindelijk weer terecht gekomen, maar neem geen risico's, want ook mobiele telefoontjes werken nauwelijks, wellicht door de dichte junglebegroeiing. Of mogelijk is het toch de heuvel zelf...

Uiteraard kun je wel snorkelen en duiken bij Kampung Nipah, want het zeewater is hier ook superhelder en rijk aan koraalriffen. Bovendien is er niet zo heel lang geleden een duikschool geopend.

Hoe kom je bij Nipah?

Om bij Kampung Nipah te komen, moet je bij Genting van boord gaan van de veerboot en vervolgens een watertaxi huren. Dit komt omdat Kampung Nipah geen eigen aanlegsteiger heeft die groot genoeg is voor de veerboot vanaf het vasteland. Ook kun je aan je verblijf in Nipah vragen of ze je vanaf Genting op kunnen komen halen. Laat ze wel vooraf weten hoe laat je veerboot aankomt op Genting.

Kampung Nipah Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Tioman? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens