Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Juara

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Juara is het enige dorpje in Tioman dat zich aan de de oostkust van het eiland bevindt. Hierdoor is Juara weliswaar wat minder toegankelijk, maar wel een stuk vrediger dan de overige dorpjes. Ben je voornemens de veerboot naar Juara te nemen, dan is het goed om te weten dat er geen direkte vbootdienst verkrijgbaar is tussen het vasteland en Juara.

Dit is ongetwijfeld de hoofdreden van de hogere mate van authenticiteit van Juara als het gaat om het sfeertje dat rond het dorpje heerst, d.w.z. in vergelijking met de overige Tiomandorpjes. Juara is overdag en 's nachts namelijk een stuk rustiger. M.a.w. als je in Juara bent, dan proef je nog steeds de aloude ambiance van het Tioman van weleer, voordat het eilandje als vakantieepicentrum doorbrak.

Afijn, voor nu zijn de enige opties om in Juara te komen: 1) per privé speedboot vanuit Genting of 2) per jeep vanuit Tekek. Optie 1 is beduidend sneller dan optie 2, overigens. Niet echt een optie voor de meeste reizigers, maar sommige fitte en vooral jonge vakantievierders die met een bescheiden budget reizen steken te voet vanaf Tekek over naar de oostkant van Tioman. Maar nogmaals, het is een stevige wandeling van zo'n 3 uur, dus niet aan te bevelen als je niet getraind bent. (De weg is hier en daar zeer stijl en het is zeer heet en vochtig!)

Afgezonderde locatie van Juara niettegenstaande, de gewoonweg oogverblindend mooie zonsopgangen in Juara zijn werkelijk alleen al meer dan de moeite van het extra uitzoeken van het er naartoe reizen waard. En ook het strand van Juara is van absoluut wereldniveau, wat trouwens ook wordt beaamd door CNN, die Juara Beach ooit heeft uitgeroepen tot één van 's wereld fraaiste stranden. Je kunt er dus niet aan voorbij.

Juara is een behoorlijk aantal pensions en cabanas rijk, waarvan de meeste ook een eigen eetgelegenheid bieden. Tevens kun je er bij Juara vanuit gaan dat zo goed als alle accommodaties op een steenworp liggen van het strand en de zee. Waar je ook verblijft, je hebt zo goed als overal uitzicht op zee.

Boek hier uw adembenemende Juara bungalowtje...

Los van de fun die je in Juara in het water en op het strand kan beleven, ligt het dorpje ook omgeven door een weelderig, smaragdgroen regenwoud. Hou je van de natuur en ga je graag op verkenningstocht, dan tref je het hier, want er loopt niet alleen een riviertje in de jungle, maar er bevindt zich ook een lagune en een waterval niet al te ver van Juara. Waar je e.e.a. precies kunt vinden verklappen we niet, want dat is juist het leuke aan verkennen :)

Hoe dan ook, je gaat je niet vervelen in Juara, temeer er ook een opvangcentrum voor zeeschildpadden actief is, waar je een begeleide tour kunt doen. Zonder meer interessant om te zien hoe dat in z'n werk gaat. En trouwens, hierbij petje af voor het personeel in Juara Turtle Project.

Hou je van golfsurfen? Bezoek Juara dan gedurende de november t/m februari. Dit zijn de moessonmaanden in deze contreien. Tijdens dit seizoen kan de branding hier ruim 3 meter hoogte bereiken. Qua formaat en power wellicht niet helemaal te vergelijken met de surf in Hawaii, maar de golfen in Juara zijn wel degelijk prima surfbaar. Sterker nog, Juara organiseert tegenwoordig ieder jaar de zogeheten Tioman surf festival. Mis het niet!

Kampung Juara Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Tioman? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens