Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Salang

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Salang ligt nabij het noordelijke puntje van Tioman. Om hier met de veerboot te komen, moet je bij laatste halte van boord van de veerboot. D.w.z. de halte na het dorpje ABC. Maar vraag het voor alle zekerheid altijd even aan de bemanning van de boot, want heel soms wordt er afgeweken van de normale route.

Kampung Salang staat vooral bij jongere, millennials en bij backpackers bekend als de plek voor plezier, vertier en fun onder de zon. Maar ook voor fun onder de maan kun je prima terecht bij Salang, aangezien dit dorpje een uitstekend nachtleven heeft. Pubs en lounges spelen vaak op Jamaicaans geïnspireerde muziek en de relaxte beats en langs het water aangemaakte strandvuurtjes zorgen doorgaans voor een fijn en levendig sfeertje.

Maar vanwege de nabijheid van veel van de geweldige duikplekken die Tioman rijk is, is Kampung Salang ook zo'n beetje het Scuba Epicentrum in Tioman. Vanuit Kampung Salang varen dagelijks talloze sampans uit, beladen met duikers en divemasters, op weg naar de duikplekken rondom Salang. Voorbeelden zijn Coral Island, Chebeh Fan Canyan, Batu Malang en andere reefs rond Tioman.

Kampung Salang heeft een behoorlijk aanbod van budgethotels, herbergen en pensionnetjes, vaak aan het strand gelegen, dan wel in clustertjes meer tegen de rand van de jungle. Hoewel er een paar bescheiden, vaak door lokale families gerunde proviandwinkeltjes en eettentjes te vinden zijn, is Kampung Salang niet echt superontwikkeld. M.a.w. als je een voorkeur hebt voor een knusse, oer-Maleisische kampungomgeving, met een wat traditioneel-provinciaalse insteek en bovendien pal aan een zo goed als nog ongerept regenwoud gelegen, dan is Kampung Salang ideaal voor jou.

Blue Lagoon

De zee om Tioman is kraakhelder en dat geldt vanzelfsprekend ook voor Kampung Salang. Bovendien is de temperatuur van het water heerlijk en zijn de strandjes zo mooi dat je helemaal in de film "Blue Lagoon" waant. Monkey Bay en Monkey Beach zijn de blikvangers van Kampung Salang en absoluut de moeite van een bezoekje waard.

Kampung Salang Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Kampung Salang? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens