Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Lalang

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Lalang is niet echt een echt volwaardig dorpje in Tioman, maar wel de plek van wat overblijfselen van waar vroeger zich een dorpje bevond. Op dit moment is Lalang in feite echter niets meer een lap grond binnen de grenzen van het Berjaya Resort, met het strand als buitenste grens.

Hou er overigens ook rekening mee dat de veerboot vanaf het vasteland niet meer rechtstreeks naar Kampung Lalang vaart. Kampung Lalang bood in het verleden weliswaar een eigen veerbootsteiger, destijds uitsluitend voor gasten van het Berjaya Resort bestemd, tegenwoordig is deze steiger niet meer in gebruik.

Helaas is het zeewater rond de Kampung Lalang Jetty namelijk te ondiep geworden voor een veerboot van het huidige formaat. Desalniettemin kom je in sommige websites en publicaties nog steeds Kampung Lalang als bestemming in Tioman tegen.

Het goede nieuws is dat de eerstvolgende steiger, de Tekek Jetty, op slechts een paar minuten verwijderd ligt van Lalang. Kortom, als je je verblijf bij Berjaya Resort of Condotel Appartments hebt geboekt, ga dan van boord zodra de boot Tekek Village bereikt.

Je wordt vervolgens door de Berjaya Resort shuttle opgehaald. Deze shuttle tref je aan de overkant van het haventje van Tekek. De shuttle naar Berjaya is overigens geheel gratis, en doet na Berjaya ook naar Condotel Appartments aan.

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens