Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Pulau Bawah

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als je op zoek bent naar een oogverblindend strandparadijsje, waar je je zo'n beetje aan het uiterste randje van de wereld waant, dan zou je een kijkje kunnen nemen bij Pulau Bawah.

Dit onbewoonde in Anambas gelegen droomeilandje maakt deel uit van een innig groepje piepkleine atolletjes met een schoonheid die je normaal alleen maar kent van Hollywoodfilms uit de jaren 50 en 60. Het type afgelegen en nog onaangeroerde Bounty eilandjes die je niet meer verwacht in deze huidge tijd. Pulau Bawah is zo'n recente ontdekking dat de naam voor verreweg de meeste mensen nog altijd volkomen onbekend in de oren klinkt.

Hoe kan zo'n adembenemend plekje nog zo onbekend zijn? Zonder twijfel speelt de afgezonderde locatie van Pulau Bawah een rol. Pulau Bawah is zelfs zo afgelegen dat je er uitsluitend met een watervliegtuig kunt komen. Inderdaad, net als het ietwat mysterieuze en exotische Paradise Island van weleer.

Welkom bij Pulau Bawah Paradise
Welkom bij Pulau Bawah Paradise
[Picture credit: Chealsea Gates]


Als alternatief, althans als je wat geduld hebt en niet zo gauw zeeziek wordt, kun je de veerboot naar Jemajah nemen vanaf Tanjung Pinang, een overtocht van zo'n 8 á 9 uur. Vanuit Jemajah kun je dan per pompom, een traditioneel houten bootje naar Pulau Bawah. Dit stuk overbruggen duurt nog eens 3 á 4 uur.

Hoewel je voor deze route over zee nogal wat doorzettingsvermogen moet hebben, ben je vanaf het moment dat het spectaculaire strand van Pulau Bawah eenmaal opdoemt voor de boeg van je vaartuig spontaan verkocht. Of je nou met het vliegtuig of per boot naar Pulau Bawah gaat, je staat vanaf het eerste moment perplex.

Pulau Bawah, een droom die uitkomt
Pulau Bawah, een droom die uitkomt...
[Picture credit: Chealsea Gates]


Pulau Bawah biedt is niet alleen de ideale spot om volledige tot rust te komen, maar je kunt er ook terecht voor geweldige vormen van tijdverdrijf. Zo is het snorkelen rondom Pulau Bawah gewoonweg fantastisch. Niet echt verwonderlijk als je de spectaculaire en kraakheldere lagunes ziet die Pulau Bawah rijk is.

Maar het werkelijk glasheldere water van de omringende azuurblauwe zee van Pulau Bawah leent zich ook voor o.a. duiken, vooral gezien de bonte flora en fauna die in overvloed aanwezig is. Om nog maar te zwijgen van de weelderig bloeiende koraalvelden pal onder de kust van de eilandjes. Pulau Bawah is niets minder dan een heuse oase.

Oh, en heb je een peddelsurplank bij de hand, dan worden de selfies vanzelfsprekend ongeëvenaard.

De tijd staat stil in Pulau Bawah
De tijd staat stil in Pulau Bawah
[Picture credit: Chealsea Gates]


Mocht al dat recreëren echter een beetje teveel van het goede zijn, dan geen nood; Pulau Bawah is ook een uiterste geschikt tropisch hofje van Eden om, los van bijvoorbeeld lekker onderuit in je hangmat van het moment te genieten, verder even he-le-maal niks te doen.

Pulau Bawah, het laatste verborgen paradijs van Azië...

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens