Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Genting

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Genting wordt beschouwd als een relatief toonaangevend dorpje in Tioman, zeker als het gaat om het aantal bezoekers per jaar. Kampung Genting ligt tussen de dorpjes Paya en Nipah in, en beslaat zo'n 1,5 km aan strand.

Naast de werkelijk schitterende strandjes omvat Kampung Genting ook een tamelijk glooiend hinterlandje, waar een tropisch regenwoud welig tiert. Dit regenwoud kun je bijna niet missen, niet alleen qua adembenemend decor, maar ook als gevolg van het tumult dat het continu voortbrengt. De jungle hier gonst echt van het leven.

Kampung Genting, tevens een van de meer populaire dorpjes, zowel national als internationaal, biedt een fiks aantal budgetpensionnetjes, herbergen en lieflijke eettentjes. Doorgaans bevinden deze zich in groepjes vlakbij het strand.

Boek hier je adembenemende Kampung Genting chaletjeFerry naar Pulau Tioman

Ga er, zeker gedurende de weekenden, vanuit dat het in Genting bruist van het leven. Karaoke, stappende mensen, muziek en een hoop vertier; Genting is een beetje een epicentrum van het uitgaan.

De meeste aanbieders van accommodatie in Kampung Genting zijn in de vorm van chaletjes of bungalowtjes, doorgaans her en der verspreid over de glooiende omgeving. Het strand ligt echter altijd op slechts een steenworp afstand. Loop je eenmaal de zee in, dan is het een beetje oppaasen, want er ligt best veel gesteente. Maar het zeewater is wel zeer helder, ideaal om er te snorkelen. Een aantal enorme, half verzonken rotsblokken geven het aanblik een unieke, exotische uitstraling.

Er bevinden zich in Kampung Genting een paar winkeltjes, restaurantjes, café'tjes, alsmede een kliniek en een moskee. Je loopt in krap een half uurtje van het ene uiterste van het dorpje naar het andere. Er loopt een betonnen voetpad, dus te voet van A naar B is in Genting geen probleem. Maar je kunt voor een grijpstuiver (lees: een paar Ringgits) ook op de fiets, want die zijn er te huur.

Ga je wat verder van het dorpje wandelen of fietsen, dan kun je een van de monitorhagedissen tegenkomen die zich rondom Genting ophouden. En uiteraard loop je ongetwijfeld ook her en der wat brutale aapjes tegen het lijf. Maar gelukkig zijn zowel de aapjes als de monitorhagedissen ongevaarlijk, al kun je ze beter niet provoceren of voederen.

N.B. De Ringgit, de munt in Maleisië, bevindt zich momenteel op een historisch dieptepunt. Dus nuFerry naar Pulau Tioman is een prima moment om je vakantie in Maleisië te reserveren!

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens