Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Mukut

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Mukut is een vissersdorpje in Tioman met een typisch Maleisische stijl. Mukut is tot op de dag van vandaag een beetje buiten de schijnwerpers van Tioman gebleven, waarschijnlijk doordat het, vergeleken met de diverse prominentere kampungs in Tioman, relatief afgezonderd ligt. Daardoor is Mukut overwegend nog altijd onbekend bij het grote publiek.

Als gevolg van de afgelegen locatie heeft ook het sfeertje rondom Mukut, maar daarnaast ook het dorpje an sich, nog altijd veel weg van hoe het er vroeger in Tioman aan toe ging. Het heerlijk trage dagtempo, de prettige provinciale ambiance, alles is zo'n beetje doordrenkt met een bijna romantische nostalgie.

Als je van idyllische rust houdt op een Bounty eilandje dat rijk is aan ongerepte natuur, waar het leven nog een ouderwetse insteek heeft en het decor traditioneel Maleisisch is, dan is Kampung Mukut de place to be.

Hou er echter wel rekening mee dat de steiger bij Mukut niet geschikt is voor de reguliere veerbootdienst. Dat houdt in de praktijk in dat als het verblijf dat je hebt geboekt zich in Mukut bevindt, dat je dan bij Kampung Genting al van boord moet gaan. Ter info, Kampung Genting is doorgaans de eerste halte na vertrek van het vasteland.

Vanuit Genting kun je vervolgens ofwel een watertaxi charteren, inclusief bestuurder, òf je bestelt de ophaaldienst bij je Mukut accommodatie. Het personeel komt je dan vanaf Genting in hun privébootje ophalen. Boek dit tochtje wel zo vroeg mogelijk en geef je vertrektijd van je ferry vanaf het vasteland door, zodat ze bij Mukut weten hoe laat ze u kunnen ophalen bij Genting.

Ja, het vereist een beetje planning om in Mukut te komen, iets meer dan in geval van de wat meer high-profile Tiomandorpjes. Maar als je eenmaal in Mukut aankomt, weet je meteen dat dit knusse paradijsje elke minuut extra planning waard is. De spectaculaire Asah waterval en de geweldige drakenhoorns van Tioman alleen al zijn beide een ware lust voor het oog en uitsluitend te bezichtigen als je in deze contreien van Tioman verblijft.

Maar laten we ook de strandjes van Mukut niet vergeten. Met kristalhelder zeewater en dikwijls helemaal verlaten, waan je je aan het strand van Mukut bijna op een privéeilandje. En dan ook nog eens zo'n beetje het meest schitterende strandje van heel Tioman...

De ondieptes rondom Mukut zijn overigens perfect om te snorkelen, niet alleen als gevolg van het heldere water, maar ook door de talloze bonte koraalriffen waar je naartoe kan zwemmen. Het ziet er allemaal supergezond en kleurrijk uit.

De pensions in Mukut zijn over het algemeen tamelijk sober. Verwacht hier geen luxe of opsmuk. De meeste cabanas bieden slechts douches met koud water bijvoorbeeld. En ook ben je hier in de regel verstoken van airco, zij het dat je wel een ventilator tot je beschikking hebt. Maar als je met een bescheiden budget reist en van de eenvoudige dingen des levens geniet, dan is het heerlijk toeven in Mukut.

Er zijn een paar eetgelegenheden in Mukut; de meeste gerechten zijn eenvoudig. Bijvoorbeeld, geurige rijst met gebakken vis of kip, samen met wat groenten. Op het eerste gezicht niets bijzonders, maar toch verrukkelijk. Doe er wat van de lokale chili overheen. Het is pittig, maar erg lekker.

Als je na het lezen van bovenstaande in de verleiding bent gekomen om Mukut te bezoeken, dan is het raadzaam om je veerboot vanuit Mersing zo ver mogelijk vooruit te reserveren. N.B. Niet vergeten bij Genting van te boord gaan. Vervolgens resteert een kort hopje naar Mukut. Veel plezier!

Kampung Mukut Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Tioman? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens