Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Schemabericht

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / BlogKrijg je steeds de melding "No trip available" als je de veerboot probeert te boeken? Naar alle waarschijnlijkheid is dit omdat het veerbootschema voor uw periode nog niet is voltooid. Deze pagina verduidelijkt de diverse redenen hiervoor.

Pas de Deux

De wateren rondom Mersing zijn sinds mensenheugnis behoorlijk wispelturig. Dit geldt met name bij de monding van de rivier de Mersing, met name wanneer de veerboot net onderweg is naar Tioman of op de terugweg is net buiten de haven. In een notendop, de delta van de rivier de Mersing is vrij ondiep en kan bij bepaalde getijden te laag zijn voor de veerboot om er veilig doorheen te varen.

Dit is de hoofdreden waarom het veerbootschema voor Tioman niet ruim vooraf vast ligt, wat doorgaans wel het geval is bij de meeste andere veerbootroutes, zowel in Maleisië als in de rest van de wereld. Door pure noodzaak moeten de veerboottijden in Maleisië de hoogwatertijdstippen volgen. Op die manier weet men dat de hoeveelheid ruimte onder de vaartuigen geen probleem is.

Maar waarom worden de veerboottijden dan niet voor het hele jaar vooruit bekend gemaakt, temeer omdat getijdentabellen de zeewaterstanden nauwkeurig kunnen voorspellen? Dit komt omdat de veerboottijden rond Mersing niet alleen worden bepaald door sec het waterpeil. Ook het weer en de beschikbaarheid van een specifiek vaartuig spelen een rol.

Bijvoorbeeld, als het weerbericht voor de komende periode een onstuimiger beeld in het vooruitzicht stelt dan normaal, dan kun je er vanuit gaan dat het water ook wat ruiger uitpakt dan normaal. Iets meer golfslag betekent mogelijk iets minder speling onder de veerboot dan blij vlak water. Kortom, aanleiding om het zekere voor het onzekere te nemen. In de praktijk kan dit betekenen dat er in die periode iets minder vaak gevaren kan worden.

Maar het weer laat zich uiteraard niet een jaar van tevoren voorspellen...

Size Matters

De keuze van de veerboot an sich speelt daarnaast ook een rol, omdat een kleiner vaartuig bij een lager waterpeil gemiddeld vaker ingezet kan worden dan een groter vaartuig. Een groter vaartuig ligt o.h.a. evenredig dieper in het water. Vanzelfsprekend moet het desbetreffende vaartuig überhaupt wel beschikbaar zijn, wil het ingezet kunnen worden. Technische problemen zijn immers onvoorspelbaar en kunnen zich op elk willekeurig moment aandienen.

Hopelijk is het nu iets duidelijker waarom het veerbootschema voor de route Mersing/Tioman niet voor het hele jaar vooruit kan worden bepaald. Het lijkt erop dat deze pas de deux tussen logistiek en de elementen het meest haalbare scenario is. In ieder geval tot het moment dat iemand bij Boskalis of Van Oord dit leest :)

Hoe dan ook, mocht je willen weten zodra de meest recente vertrektijden online staan, dan kun je ons volgen op Twitter of Facebook.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens