Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Paya

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Paya ligt aan de zuidwestelijke zijde van Pulau Tioman, tussen de dorpjes Genting en Tekek. Paya is de tweede halte als je de veerboot van Mersing naar Tioman neemt.

Kampung Paya heeft een aantal behoorlijke fraaie strandjes, maar deze verschillen van de meeste andere strandjes aan de westkust van Tioman omdat Paya aan de voet van de Gunung Kajang berg ligt. Hierdoor liggen de strandjes in Paya vooral 's ochtends wat langer in de schaduw van de zon, waardoor het ook later op de dag een stukje minder heet wordt daar, in vergelijking met de rest van de kust van westerlijk Tioman.

De laatste jaren blijkt Kampung Paya voornamelijk populair bij toeristen uit Singapore. Men kan er zich kennelijk goed vinden in de Kampung Paya stijl aan accommodaties: d.w.z. redelijk traditioneel, goed onderhouden, schoon maar ook gewoon mooi om te zien, terwijl het er bovendien niet ontbreekt aan moderne voorzieningen. De meeste cabanas en kamers in Paya bieden airco en douches met heet water. Veel van de etablissementen, zowel de verblijven als de eetgelegenheden, in Paya worden door Singaporese eigenaars gerund.

Kampung Paya is een topkeus als je een weekendje of langer weg wilt uit de drukte van de stad. Kampung Paya heeft namelijk alles wat je nodig hebt om lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust te komen. Zo zijn ook de thermenfaciliteiten rond Kampung Paya compleet. Er is bijrvoorbeeld een spa èn je treft er een aantal werkelijk prima restaurants, zodat ook de innderlijke mens wat verwend kan worden. Alles-in-één arrangementen zijn tevens verkrijgbaar, voor als je, qua gemak, liever alles onder één enkele noemer geregeld wilt hebben.

Als je van plan bent in Tioman te gaan duiken, kun je goed in Paya terecht, aangezien er zich een gerenommeerde duikschoolVeerboot naar Pulau Tioman bevindt. Hoewel, doorgaans brengt men je naar de duikplekken dichter bij ABC en Salang. Ter info: Pulau Renggis is een grandiose duikplek, ook voor beginnende duikers, en ligt op een kort boottochtje van Paya. Renggis biedt een gezond rifsysteem, met een overvloed aan tropisch koraal en ander bontgekleurd zeeleven. Renggis is ook erg geschikt voor snorkelen overigens.

Kampung Paya Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Paya? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Tekek
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens