Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Kampung Tekek

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampung Tekek is, ondanks het feit dat het slechts een dorpje is, prominent genoeg om zo'n beetje als hoofdstad van Pulau Tioman te worden beschouwd. Kampung Tekek ligt aan een baai van zo'n 3 kilometer in lengte, langs de centrale westkust van het eiland, en is de derde halte als je met de veerboot van het vasteland bent vertrokken. Ben je eenmaal op Tekek, dan zit je ook op de helft van je reis naar Juara, het aan de oostkust van Tioman gelegen dorpje dat m.o.m. aan de overkant ligt van Kampung Tekek. Vanaf Tekek moet je vervolgens per taxi naar Juara rijden, als dat dorpje je eindbestemming is.

Kampung Tekek heeft in de loop der jaren een fikse ontwikkeling doorgemaakt en beschikt momenteel over een behoorlijke stedelijke infrastructuur, compleet met tal van winkeltjes, eetgelegenheden, een school, postkantoor en zelfs een bank, inclusief geldautomaat. Er loopt door Kampung Tekek tevens een heuse weg, waardoor je er ook gemotoriseerd verkeer hebt, in de vorm van bromfietsen en auto's, vaak vierwielaangedreven.

Bovendien is Kampung Tekek de trotse eigenaar van de luchthaven van Tioman. En daar is recent een prima jachthaven en een immigratiecomplex bijgekomen. Andere trekpleisters van Kampung Tekek zijn de belastingvrije* status en de talrijke hotels, resorts en pensions voor een heel scala aan budgetten. (*Duty-free is inmiddels op het gehele eiland te verkrijgen).

En laten we de zo goed als onverkende dichtbegroeide jungle, waar o.a. de Rafflesialoem in voorkomt, niet vergeten, of de adembenemende waterval en de enorme diversiteit in de flora en fauna. Tioman is een waar snorkelmekka, dus het behoeft geen betoog dat het ook rondom Tekek geweldig snorkelen is. Vooral Marine Park en Pulau Renggis mag je niet missen.

Kampung Tekek is bovendien een springplank naar de vele duikplekken van Tioman. M.a.w. als je graag wilt duiken in Tioman, dan tref je in Kampung Tekek diverse duikscholen.

Kampung Tekek Tioman ondersteunt Project Aware

Ferrykaartjes boeken voor Kampung Tekek? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jun 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Jul
     Vanaf Tanjung Gemok - Jun - Jul

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Kampung Genting
Kampung Paya
Kampung ABC
Kampung Salang
Kampung Juara
Kampung Lalang
Kampung Nipah
Kampung Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens