Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português
Mersing Kantoor +60 1978 42977
Singapore Kantoor +65 900 79345

Het Dorpje Juara

Home / Bootkaartjes / Nieuws / Gallerie / Blog


Juara is het enige dorpje aan de oostkust van Tioman en toch wel zo'n beetje het meest afgelegen. Juara is niet opgenomen in de route van de veerboot vanaf het vasteland, wat waarschijnlijk de primaire reden is waarom Juara vandaag de dag nog net zo muisstil is als in de tijd van voor de ontdekking van Tioman door reisbureaus in de regio en van verder weg.

Juara Beach
Juara Beach

De enige manier om bij Juara te komen is per privé speedboot vanuit Kampong Genting (de langere weg) of per taxi vanuit Kampong Tekek (de kortere weg). Tip: Bel of Whatsapp Midi Juara Taxi op +60 1365 34124. Midi zorgt ervoor dat je vlot maar veilig bij je resort komt in Juara. Vergeet overigens niet je veerbootkaartjes terug naar het vasteland aan te schaffen terwijl je in Tekek bent.

Tussen twee haakjes, sommige onverschrokken reizigers steken te voet vanuit Tekek het eiland over, om naar Juara te gaan, maar gezien de 3 uur durende trektocht en de zeer hoge temperatuur en vochtigheidsgraad in dit deel van Tioman is dat niet voor iedereen weggelegd.

Maar, eerlijk is eerlijk, alleen al de simpelweg verbluffende zonsopgang in Juara maakt dit schitterende stukje Tioman meer dan de moeite waard. En alsof dat niet genoeg is, ook het strand van Juara is van wereldniveau, aangezien het volgens CNN maar liefst op de 21 plaats staat op de lijst van 's wereld fraaisteFerry naar Pulau Tioman stranden. Eigenlijk mag je Juara dus niet missen.

Herlijk leventje aan Juara Beach
Herlijk leventje aan Juara Beach

Juara biedt een aantal chalethotelletjes en diverse eettentjes, waarvan de meeste op een steenworp afstand liggen van de staalblauwe zee. Welk etablissement je ook bezoekt in Juara, je hebt vrijwel altijd een prachtig uitzicht op zee.

Boek hier je adembenemende Juara bungalowtjeBoek hier je adembenemende Juara bungalowtje

Afgezien van het kraakheldere zeewater en het waanzinnig mooie strand aan de voorzijde van Juara, tref je net achter Juara een dichtbegroeide, smaragdgroene jungle die je kunt verkennen. We kwamen er al wandelend een bescheiden riviertje tegen, alsmede een heuse waterval, zij het ook niet zo heel erg groot. En als klap op de vuurpijl lag er ook een fraaie lagune. Kortom, er is geen tekort aan dingen te zien en te doen, vooral omdat er bovendien een schildpaddenopvangcentrum niet ver buiten Juara ligt. Ons bezoekje daar ervoeren we als zeer leerzaam.

Trouwens, als je gek bent van golfsurfen, dan kun je het beste tijdens de moessonmaanden, november t/m februari, naar Juara, omdat de branding er dan tot zo'n 3 meter hoog kan reiken en, afhankelijk van het weer in de regio, behoorlijk goed kanpeelen. Sterker nog, de golven rond deze tijd zijn dan zo geschikt om te surfen dat Juara inmiddels de locatie is van een jaarlijkse surfwedstrijd.

Kampong Juara Tioman ondersteunt Project Aware.

Juara Express

Wat betreft de ferry van de Juara Express veerbootdienst, deze gaat vanaf het jaar 2022, zo wordt er hier en daar gemeld, rechtstreeks vanaf het vasteland naar Kampong Juara varen, en weer terug.

Deze Juara Express veerbootdienst zou een geweldige aanvulling zijn op de vloot vaartuigen die op Tioman varen, aangezien er tot nu toe geen enkele bootmaatschappij in is geslaagd om direkt op Juara te varen. Hierdoor is het nog steeds een vereiste om eerst van boord te gaan bij Tekek en vervolgens met een 4 vierwielaangedreven taxi de trans-Tioman weg naar Juara te nemen.

Hopelijk kan Juara Express de directe route naar Juara inderdaad in 2022 uitrollen.

Juara Expres
Juara Expres

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....


Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens