Nieuw: Vanaf Singapore
direct naar Desaru Coast!
Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Het Dorpje Genting

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Kampong Genting wordt beschouwd als een relatief prominent dorpje in Tioman. Genting ligt tussen de dorpjes Paya en Nipah, langs ongeveer 1,5 km aan strand. Naast de prachtige strandjes biedt Genting ook een fraai heuvelachtig landschap met weelderig tropisch regenwoud. Deze heuse jungle gonst werkelijk van het leven, wat o.a. te merken is aan het schier onophoudelijke en bijna hypnotiserende tumult van de talloze krekels, tropische vogels en andere fauna. Heel exotisch.

Genting is een favoriet trefpunt voor de lokale bevolking en toeristen uit de regio en daarbuiten. Het dorpje omvat een fiks aantal budgethotelletjes, chaletjes en restaurantjes, waarvan het gros zich doorgaans aan het strand bevinden.

Boek hier een adembenemend chaletje in Kampong Genting...

Over het algemeen is Genting vooral gedurende de weekenden het middelpunt van vertier en entertainment. Vaak is het gezellig druk en m.n. de karaoke bars zijn er in trek.

De meeste resorts in Genting bieden chalet-type onderdak, waarvan een aantal verspreid liggen op de glooiende heuvels van het dorp. Het strand ligt in Genting vanwege de ligging altijd op een steenworp afstand echter. De kust is her en der wat aan de ruige kant, maar het water is zeer helder, ideaal voor snorkelen. En de grotere half-verzonken rotsblokken geven het plaatje een unieke exotische uitstraling.

Genting biedt, afgezien van de chaletjes, diverse winkeltjes, restaurantjess, cafés, een kliniek en een moskee. Als je over het betonnen voetpad wandelt, dan loop je in zo'n 30 minuten van het ene uiteinde van het dorpje naar het andere. Geen zin om te lopen? Dan huur je gewoon een fiets voor een paar Ringgits. Ben je eenmaal onderweg, dan kun je o.a. monitorhagedissen en talloze brutale aapjes zien die zich altijd in Genting verschansen.

N.B. De Maleisische Ringgit bevindt zich op dit moment op een historisch dieptepunt. Dus boek je reis naar Maleisië z.s.m., gezien de opmerkelijke resortdeals die momenteel beschikbaar zijn.
Ferrykaartjes boeken voor Kampung Tekek? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

 Vanaf Mersing:
Mersing 2023
Veerbootschema voor volgende maand
     Vanaf Mersing, Oct
     Vanaf Tanjung Gemok - Sep - Oct

Kies:
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

De overige dorpjes in Tioman:

Paya
Tekek
ABC
Salang
Juara
Lalang
Nipah
Mukut

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens