Nieuw: Vanaf Singapore
direct naar Desaru Coast!
Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Tioman Kliniek/Noodgevallen

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Aangezien de meeste resorts en duikcentra in Tioman in staat zijn EHBO te bieden, is het raadzaam om na aankomst in Tioman te weten te komen waar de EHBO zich bevindt. Voorkomen is beter dan genezen.

Mocht je een dokter nodig hebben terwijl je op Tioman zit, dan is het goed om te weten dat er zich een behoorlijke kliniek bevindt in het dorpje Tekek. Tekek ligt aan de westkust van het eilandje en is het meest centraal gelegen dorpje in Tioman. Zit je in een van de andere dorpjes aan de westkust, zoals Genting, Paya, ABC of Salang, neem dan een boottaxi naar Tekek. Boottaxi's zijn in elk dorpje te charteren. Doorgaans tref je ze om en nabij de dorpssteiger.

Zit je in het dorpje Juara, d.w.z. aan de oostkust, dan moet je een 4x4 naar Tekek nemen. In de meeste gevallen, zowel per watertaxi als gewone taxi, duurt het zo'n 20-30 minuten om de kliniek te bereiken.

Het telefoonnummer van de kliniek in Tekek is +60 (0)9-4191880. De kliniek bevindt zich links na het verlaten van de steiger. Zoek naar het "Vision Commerce"-gebouw, want de kliniek tref je daar vlakbij.

Kliniek openingstijden

Maandag - Donderdag     08.00 - 13.00 14.00 - 17.00
Vrijdag 08.00 - 12:15  14:45 - 17.00

Zoals je ziet, is de kliniek op onregelmatige tijden geopend en in het weekend gesloten. Niet echt ideaal, maar er is een alternatief, want het Berjaya Hotel, dat zich tevens in Tekek bevindt, biedt ook een kliniek.

N.B. Je kunt een taxi vanaf de steiger in Tekek naar Berjaya nemen, een ritje van slechts 5 minuten rijden.

Overigens ligt het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Mersing, d.w.z. op het vasteland. In geval van nood is er echter een speedboot beschikbaar om naar Mersing te varen.

Belangrijke telefoonnummers:
Tioman Kliniek +60 (0)9-4191880
Mersing Ziekenhuis +60 (0)7-799 3333
(Laat de +60 en de 0 tussen haakjes weg als je een Maleisische SIM kaart gebruikt)

Overigens, als geen van de nummers voldoende hulp bieden, bel dan ons nummer, +65 90079345. We doen ons best om te helpen.

Politie:
Er bevindt zich een politieburo in Tekek en een klein politieburo'tje in het dorpje Salang.

Noodgevallen
Bij een ernstig ongeval kan er een speedboot worden gecharterd waarmee het slachtoffer, of de slachtoffers, naar het vasteland kan/kunnen worden vervoerd, doorgaans betreft dit het ziekenhuis in Mersing.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens