Nieuw: Vanaf Singapore
direct naar Desaru Coast!
 Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Bergwandelen in Pulau Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Van tientallen meters diep in een turquoise zee duiken tot meer dan 1000 meter de hoogte in, letterlijk in de wolken. Wil je na het duiken in de kraakheldere zee van Tioman de Mystery Mountain van Tioman verkennen, de Gunung Kajang berg? Als je een weekend vrij hebt, dan kan dat. De met regelmaat in wolken gehulde Gunung Kajang is een 1038 meter hoge uitgedoofde vulkaan. De berg is niet alleen het hoogste punt in Tioman, maar ook in heel West-Maleisië.

Lees de persoonlijke ervaringen van een van de beklimmers van Gunung kajang, Zul, die met zijn expeditie de piek van Gunung Kajang bereikte.

Het verkennen van dit primitieve oerwoud is een sensationele ervaring
Het verkennen van dit primitieve oerwoud
is een sensationele ervaring


De Gunung Kajang berg is zo afgelegen en zo ontoegankelijk dat het er lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De berg, het resultaat van een geologisch tumultueus verleden, inclusief ongekend vulkanisch geweld, is nog ongetemd en tot op de dag van vandaag zelfs nog grotendeels ongezien. Ook recent nog hebben biologen op dit afgezonderde stukje aarde dier- en plantsoorten ontdekt die tot dan toe nog geheel onbekend waren. Gunung Kajang is zo woest, zo onontgonnen, dat het grootste deel van de berg nog niet eens in kaart is gebracht.

Trekking door een uniek jungle-regenwoud in Tioman, een onovertroffen ervaring!
Trekking door een uniek jungle-regenwoud
in Tioman, een onovertroffen ervaring!


Gunung Kajang, wat in het Nederlands Palmvarenbladberg betekent, wordt al eeuwenlang door zeevarenden gebruikt als navigatiehulpmiddel. Zo werd de berg zelfs al op Arabische en Chinese navigatiekaarten uit de oudheid beschreven. Biologen en geologen vinden Gunung Kajang al jarenlang reuze interessant. De reden? De evolutionaire isolatie en het vulkanische verleden van Tioman, en dan met name het effect van de geologische gebeurtenissen op de inheemse flora en fauna van Tioman. Tiomans eigen Darwiniaanse Galapagos effect.

Dit houdt in dat hoewel veel plant- en diersoorten op Tioman hun oorsprong gemeen hebben met hun soortgenoten op Borneo, de planten en dieren op Tioman inmiddels een aparte genetische samenstelling hebben. Het zijn totaal verschillende soorten geworden, die nu slechts op deze met dichtbegroeid regenwoud bedekte berg te vinden zijn en verder nergens anders ter wereld.

Al ploegend de helling op
Al ploegend de helling op

Zo zou je wel eens de colugos te zien kunnen krijgen op de berg, een primitief in bomen levend zoogdier dat al zwevend, à la een vliegende eekhoorn, sprongen kan maken van wel 100 meter ver. Of de zogeheten wolverine, de veelvraat, één van de grootste op het land levende soorten uit de familie der marterachtigen. Tevens is Gunung Kajang de habitat van een zeldzaam soort muishert dat 's nachts actief is. Wel zijn een stevige portie geduld en geluk een vereiste uiteraard als je deze fascinerende dieren wil zien.

Op z'n minst interessant zijn bovendien de waarnemingen sinds jaar en dag van grotere op roofdier lijkende beesten door de lokale bevolking. Ook deze carnivoorachtigen bevinden zich steevast op de berg.

Daarnaast vormt Gunung Kajang ook de leefomgeving van Rafflesia, niet alleen de grootste bloem op aarde, maar tevens door de mondiale Botany community erkend als "zeldzaam".

Al met al kun je Gunung Kajang dus rustig een waar ecotoerismeparadijs noemen.

Interesse om een dag op Gunung Kajang te beleven? Met onderstaand formuliertje kun je meer details opvragen.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens