Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een Aman Tioman Beach Resort

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


We kwamen aan op Tioman via het dorpje Tekek, omdat we eerst een verblijf hadden geboekt bij Berjaya, alvorens naar het dorpje Genting af te reizen, waar we in Aman Tioman Beach Resort een boeking hadden. Hoewel Berjaya in geen enkel opzicht teleurstelde, hadden we toch het gevoel dat we er goed aan hadden gedaan om ook een tijdje door te brengen in Aman Resort.

Waarom? Nou, Aman Tioman Beach Resort is pas een paar jaar oud en dat merk je. Het interieur van de receptie, van het restaurant en van de kamers is niet alleen eigentijds, maar het hele resortontwerp is een stuk moderner dan Berjaya. Ik bedoel, Berjaya is prima, maar het begint wel wat tekenen van ouderdom te vertonen.

Tuurlijk, men onderhoud de chaletjes goed en er wordt periodiek voldoende kapitaal besteed aan renovaties, maar je kunt hiermee niet verhullen dat Berjaya ruim 30 jaar geleden is gebouwd. Desondanks is Berjaya toch nog altijd een stukje paradijs op aarde om een paar weekjes te verblijven.

Welkom bij Aman Tioman Beach Resort
Welkom bij Aman Tioman Beach Resort


Het is alleen zo dat je zodra je bij bij Aman Tioman Beach Resort aankomt, je je onmiddellijk realiseert dat het verschil tussen de twee resorts best groot is.

Hoe goed is Aman Tioman Beach Resort?

Welnu, waar Aman Tioman Beach Resort vooral in uitblinkt is de manier waarop men het complex heeft gebouwd, d.w.z. met de wensen en behoeften van de hedendaagse "connected" reiziger in gedachten. Zo hebben de kamers een aantal USB opladers die opgenomen zijn in de muur, á la stopcontacten. Hierdoor kun je je opladers voor mobieltje, GoPro enz in de koffer laten zitten. Je laadt alles gewoon direct op via de USB connectors in de muur. Ideaal. Overigens, over stopcontacten gesproken, die zijn er bij Aman Tioman Beach Resort ook in overvloed.

Boek je Aman Tioman Beach Resort kamer
Boek je Aman Tioman Beach Resort kamer


De badkamer was ook top, niet alleen qua formaat (groot) maar ook qua design (fraai). En de douchekop van de zogeheten "rain shower" douche was heerlijk, zo grandioos veel water dat eruit stroomde. Veel hotels op vakantieeilandjes hebben de neiging om de waterdruk relatief laag te houden, vooral als het gaat om de douche, omdat water doorgaans een schaars goed is, m.n. op de wat kleinere eilandjes. Maar Aman Tioman Beach Resort is hier zonder meer de uitzondering op.

Het was trouwens niet zo verrassend te zien dat de gemiddelde gast bij Aman Tioman Beach Resort over het algemeen wat jonger is dan die van Berjaya. Aman Tioman Beach Resort is wat levendiger, wat flitsender en een stuk moderner dan Berjaya en dit zie je terug in de crowd.

Over drukte gesproken, ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, want ik was niet op beide resorts tegelijkertijd, maar het leek erop dat het bij Aman Tioman Beach Resort een stuk drukker was dan bij Berjaya, en wellicht ook dan de rest van Tioman. Niet in de zin dat het bij Aman Tioman Beach Resort krioelde van de mensen, maar wel in de zin dat het echt gezellig druk was bij Aman Tioman Beach Resort.

Koppeltjes, dagjesmensen, maar ook veel duikliefhebbers, het is echt een levendig sfeertje dat er heerst bij Aman Tioman Beach Resort. Het gonst van de drukte en het is gezellig. Desondanks hoorden we dat er toch nog kamers beschikbaar waren, en ook was er aan tafels tijdens etenstijd geen gebrek.

Aman Tioman Beach Resort, een heerlijk paradijsje
Aman Tioman Beach Resort, een heerlijk paradijsje


Overigens, de eet- en barruimte ogen stijlvol en fris. Het zijn beide prima plekken om wat tijd in door te brengen. En je kunt er heerlijk je honger stillen en/of een biertje of glaasje wijn nuttigen.

Waar Berjaya wel sterker in is dan Aman Tioman Beach Resort is het ontbijtbuffet. Sterker nog, hier is Berjaya al sinds jaar en dag een kei in. Het ontbijtbuffet bij Aman Tioman Beach Resort, alhowel niet de minste, kan niet echt tippen aan de variëteit en kwaliteit van die van Berjaya. Hopelijk wordt het verschil tussen de twee resorts de komende jaren wat kleiner.

En nu ik erover nadenk, eigenlijk is er nog een facet waar Berjaya een beetje beter in is dan Aman Tioman Beach Resort en dat is de grootte van hun respectievelijke percelen. De Berjaya Group heeft een werkelijk enorm stuk grond tot hun beschikking, terwijl het perceel van Aman Tioman Beach Resort fors meer bescheiden is. Je hebt bij Aman Tioman Beach Resort veel minder het gevoel van oneindige ruimte, terwijl je dat bij Berjaya wel hebt. Je kunt bij Berjaya echt eindeloos wandelen zonder dat je ooit van het terrein af loopt.

Happy times bij Aman Tioman Beach Resort
Happy times bij Aman Tioman Beach Resort


Aman Tioman Beach Resort is daarentegen compacter, zowel als het gaat om het algehele terrein als rondom de kamers. Bij Berjaya heb je bovendien je eigen chalet, terwijl je bij Aman Tioman Beach Resort een rijtjeshuis deelt.

Het is echter niet zo dat je dit merkt terwijl je in je kamer bent, want de kamers, an sich, van Aman Tioman Beach Resort zijn, afhankelijk van welke je hebt geboekt natuurlijk, vrijwel net zo ruim als die van Berjaya. Als laatste was het ook vrij duidelijk dat Berjaya veel meer te bieden heeft in de zin van hotelfaciliteiten en -voorzieningen.

Ok, het lijkt erop dat m'n recensie per ongeluk wat meer een vergelijking is geworden tussen oud en nieuw, d.w.z. tussen Berjaya en Aman Tioman Beach Resort. En eerlijk gezegd, hoewel we al jaren bij Berjaya overnachten, lijkt het erop dat we, mede door de diverse punten die ik hierboven heb genoemd, wat vaker bij Aman Tioman Beach Resort gaan boeken, temeer omdat we ook het gevoel hebben dat we, door de bank genomen, wat meer waar voor ons geld krijgen bij Aman Tioman Beach Resort dan bij Berjaya.

Afijn, ik hoop dat m'n beoordeling je een beetje op weg helpt als je nog niet weet bij welk resort je het beste kan boeken. Overigens, mocht je Aman Tioman Beach Resort direct willen boeken, d.w.z. online, dan kan dat hier.

Tip: Boek je graag zonder rompslomp en met prima voorwaarden, dan kun je Aman Tioman Beach Resort ook bij Agoda boeken.

Ferrykaartjes boeken voor Aman Tioman Beach Resort? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jun 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Jul
     Vanaf Tanjung Gemok - Jun - Jul

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens