Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Wakeboarden in Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Gezien de geweldige luchtsprongen en acrobatische actie die je ziet bij het wakeboarden, zal het voor niemand als een verrassing komen dat wakeboarden één van de snelst groeiende watersporten ter wereld is.

Met de almaar stijgende populariteit van het wakeboarden neemt ook de innovatie toe in o.a. board design en materiaal, en zie je daarnaast ook steeds extremere manouevres tijdens het wakeboarden.

Lift-off bij Juara, Tioman
Lift-off bij Juara, Tioman

Als gevolg van het doorgaans vlakke water rondom Tioman kun je hier je freestyle- en andere vaardigheden tot in de puntjes aanscherpen. En uiteraard houdt ook niemand je tegen als je keihard gewoon lekker rechtdoor wil gaan.

Als je al een tijdje staat te popelen om in Maleisië te wakeboarden, maar wat aarzelt door de hoge kosten voor een uurtje cable-boarden op één meer of ander binnenwatertje, waarvan je het meerendeel in de rij staat te wachten tot je weer aan de beurt bent, kom dan bijvoorbeeld eens naar Tioman voor een weekend non-stop èchte wakeboard actie.

Wakeboarden in Tioman is net alsof je aan het wakeboarden bent in één of ander exotisch paradijs. Zo is het kraakheldere zeewater rondom het eiland echt een genot om over te wakeboarden, niet alleen door de heerlijke tropische temperaturen hier, maar ook omdat het water echt prachtig blauw is.

Het water rondom Tioman is doorgaans vlak, ideaal voor een clinic
Het water rondom Tioman is doorgaans
vlak, ideaal voor een clinic


Sterker nog, het water is hier zo blauw dat het lijkt alsof je in een megazwembad aan het wakeboarden bent. Hier en daar kun je zelfs je eigen schaduw over de bodem van de zee voorbij zien schieten. Bij Kampung Juara, aan de oostkust van Tioman, bijvoorbeeld. Waanzinnig.

Heb je een voorkeur voor echt vlak water, dan kun je dat vooraf aangeven. De boot vaart je dan naar het zuiden van Juara Bay. Dit stuk water ligt grotendeels in de luwte, waardoor er nauwelijks golven zijn. Uitstekend geschikt als je pas bent begonnen met het wakeboarden, maar ook juist voor cracks die vol gas willen vlammen.

Het vlakke water rond Tioman is ook top voor freestyle
Het vlakke water rond Tioman is ook top voor freestyle

Als je daarentegen liever sprongen maakt, het zogeheten "bump and jump" wakeboarden, dan kun je in het midden van Juara Bay terecht, omdat dit gedeelte meer in de wind ligt. Niet dat je meteen superhoge golven voorgeschoteld krijgt, maar er staat dan wel een prima deining waar je jezelf vanaf kan lanceren.

Ben je nog niet zo ver, dan kun je de dagcursus wakeboarding doen. Het wakeboarden wordt je dan in stappen en door je eigen persoonlijke instructeur bijgebracht. De kosten van de curses zijn afhankelijk van een aantal factoren maar zijn alleszins fair en zijn inclusief de speedboot.

Heb je een eigen board, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken, want niks is beter dan je eigen vertrouwde materiaal. Heb je nog geen eigen board dan kun je er eentje kiezen uit de diverse beschikbare boards. Ter info, de veerboot naar Tioman heeft doorgaans wel genoeg ruimte maar men rekent some wat extra kosten voor golftassen, boards, fietsen e.d.

Tioman = vlak water = need for speed!
Tioman = vlak water = need for speed!

Uiteraard krijg je ook een drijfvest. Voorkomen is beter dan genezen.

Kortom, heb je zin in een fantastisch weekend vol met fun en een hele hoop speed, dan ben je welkom op ons heerlijke eilandje Pulau Tioman.

Vul onderstaand formulier in voor meer informative over wakeboarden in Tioman paradise.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens