Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Wrakduiken in Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Veel mensen met wat reiservaring zijn inmiddels op de hoogte van het feit dat het eilandje Tioman wordt omringd door een kraakheldere zee. Maar het gros van hen weet nog niet dat er in diezelfde kraakheldere wateren rondom Tioman ook een aantal spectaculaire scheepswrakken liggen. Deze wrakken zijn ideaal voor diverse soorten wrakduiken, zowel voor beginners als voor gevorderde duikers.

Verken de altijd weer verassende onderwaterwrakken rondom Tioman
Verken de altijd weer verassende onder-
waterwrakken rondom Tioman


Vanaf overgebleven delen van echt oude zeeschepen tot en met nog zo goed als complete wrakken van kruisers en torpedobootjagers uit de Tweede Wereldoorlog; de overblijfselen op de bodem van de zee hier beleven hier stuk voor stuk een soort tweede leven als bezienswaardigheid voor duikers.

Of je nou liefhebber bent van exotische flora en fauna onder de zee of van mariene archeologie, of gewoon een nieuwe ervaring wil beleven tijdens het duiken, één ding staat vast, wrakduiken rondom Tioman is zonder meer een unieke ervaring.

En niet zo lang geleden heeft Tioman er een nieuw wrak bijgekregen. De KM Sipadan van de Koninklijke Marine in Maleisië heeft jarenlang als oorlogsschip gediend, maar werd in 2012, net ten zuiden van het dorpje ABC, tot zinken gebracht, omdat het vaartuig als wrak nog vele jaren van nut kan zijn.

Het 30 meter lange en 4,5 meter brede wrak werd vervolgens in een mum van tijd één van de populairste onderwatertrekpleisters, niet alleen voor fans van wrakduiken overigens, maar ook voor hele vispopulaties, alsmede voor een overvloed aan ander zeeleven, dat door het enorme aantal nieuwe schuiplaatsen op die diepte, zo'n 30 meter, werd aangetrokken.

KM Sipadan is het perfecte duikwrak, vooral als je in bezit bent van een Nitrox-brevet, omdat je hiermee langer benden kunt blijven. Voor duikers met het zogeheten Wreck Diving Specialty diploma en/of technische duikers is het zelfs toegestaan om het schip in te gaan en het wrak van binnenuit te ontdekken.

Andere wrakken in de wateren van Tioman geschikt voor wrakduiken zijn:
Als je het wrakduiken wil proberen tijdens je vakantie in Tioman, gebruik dan dit volgende formulier.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens