Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Tioman Onderwaterfotografie

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Tioman is niet voor niets in het verleden door Time Magazine uitgeroepen tot één van de Top 10 Mooiste Eilanden ter Wereld. En om ervoor te zorgen dat de oogverblindende natuurlijke schoonheid van het tropeneilandje even fraai blijft, heeft de Maleisische regering het gebied uitgeroepen tot marietiem natuurreservaat.

Mede door de beschermde status maar ook als gevolg van de toegankelijkheid van het eilandje heeft Tioman al sinds jaar en dag de reputatie een waar toevluchtsoord te zijn voor zonaanbidders, snorkelaars, liefhebbers van island-hopping en natuurlijk van duikers. Maar ook enthousiastelingen van onderwaterfotografie van over de hele wereld hebben het zonovergoten eilandje inmiddels ontdekt.

Een murene komt langs voor een selfie
Een murene komt langs voor een selfie

En het mag gezegd, Tioman is inderdaad een fantastische bestemming voor onderwaterfotografie. Sowieso tref je er talloze fascinerende onderwerpen voor zowel groothoek- als macrolens. Maar ook van de ware caleidoscoop aan felle kleuren waar de diverse soorten hard- en zacht-koraal uit bestaan zijn, krijg je - eenmaal vereeuwigd - enorm veel voldoening.

De wateren rondom Tioman zitten vol met inktvis
De wateren rondom Tioman zitten vol met inktvis

Grote scholen vis, maar ook schildpadden, roggen, zeeslangen, rifhaaien, inktvissen en dolfijnen worden met regelmaat in de buurt Tioman gespot. En aangezien het eilandje op de migratieroute ligt van de walvishaai, zou het zomaar kunnen dat je aan het eind van je Tioman trip trotse bezitter bent van een geheugenkaart vol walvishaaifoto's.

Welke vissoorten kom je in Tioman nog meer tegen? Naast scholende soorten als glasvis, juffervis, konijnvis, lipvis en papegaaivis, kom je ook zogeheten solitaire soorten tegen, zoals schorpioenvissen, trekkervissen, stekelvissen, kogelvissen en koffervissen. En zelfs de napoleonlipvis en de barramundi komen hier af en toe voor.

Een die allesbehalve ingetogen garnaal
Een allesbehalve ingetogen garnaal

Macroliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de diverse soorten garnalen die in deze contreien in talrijke kleuren en maten voorkomen. Ook zie je hier diverse bonte naaktslaksoorten en andere weekdieren. Veel andere diersoorten, groot en klein, liggen geduldig begraven in het sediment van de zeebodem of verstopt in de talloze hoekjes en kiertjes in het rif. Geduld is ook in de zee een schone zaak.

Het is niet voor niets dat Tioman voornamelijk bekend staat om de enorme verscheidenheid aan plant- en diersoorten, zowel in de omliggende zee als op het land. En wetenschappelijke expedities ontdekken nog altijd nieuwe soorten. Neem dus ruim voldoende geheugenkaarten mee, want die gaan naar alle waarschijnlijkheid stuk voor stuk goed van pas komen.

PADI-cursus onderwaterfotografie

Heb je interesse in onderwaterfotografie? Neem dan een kijkje naar de cursus Digitale Onderwaterfotograaf. Deze cursus helpt je snel op weg met de moderne digitale apparatuur van vandaag. Mocht je je juist meer op traditionele fotografie willen toeleggen, dan is de opleiding Onderwaterfotograaf meer geschikt, omdat deze tot stand is gekomen met het oog op conventionele film- en fotoapparatuur.

Beide cursussen, Digitale Onderwaterfotograaf en Onderwaterfotograaf, vallen onder de auspiciën van PADI en zijn inclusief twee aparte duiken. Na afloop heb je alle technische aspecten die bij onderwaterfotografie komen kijken geheel onder de knie, waarna je je professionele onderwaterfoto's op je blog kunt plaatsen bijvoorbeeld. Is er een betere manier om je ontdekking van Tioman opnieuw te beleven?

Een van Tioman's talloze bodembewoners
Een van Tioman's talloze bodembewoners

N.B: Alle prominente duikcentra in Tioman bieden een apart zoetwaterbad waar camera's en alle eventuele randapparatuur na afloop van de duik uitgespoeld in kunnen worden.

Gebruik onderstaand formulier voor meer informatie over het volgen van de cursus Digitale Onderwaterfotograaf of Onderwaterfotograaf, of over onderwaterfotografie in het algemeen.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens