Nieuw: Vanaf Singapore
direct naar Desaru Coast!
 Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Moskeen in Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Wasalamualaikum aan alle moslimbroeders en -zusters. Mocht je je misschien afvragen of er een moskee in de buurt van je verblijf in Tioman te vinden is, maak je hier geen zorgen om, want Tioman biedt tenminste drie moskeeën, qua afstand vrijwel gelijk verdeeld over het eiland.

1. Er is de "Masjid Jamek" in Kampung Tekek, aan de noordwestkust van Tioman. Zodra je de Tekek steiger achter je laat, ga je linksaf, in de richting van het dorpje ABC, en loop je door tot je bij het einde van de landingsbaan van de luchthaven bent. Je kunt vanaf daar al het bordje van de moskee zien. De ingang van moskee is dan nog maar 500 meter verwijderd.

2. Kampung Juara, aan de oostkust van Tioman, biedt "Masjid Juara". De enige manier om vanuit Tekek naar Juara te komen, is met een Jeep, ook wel "4x4" genoemd. Jeeps kun je boeken vanaf de steiger in Tekek. Vertel de chauffeur dat je naar de Juara Moskee wil. Boek je liever vooraf, dan kun je Midi bellen. Midi is van Juara Taxi en z'n nummer is +60 1365 34124.

Je kunt natuurlijk ook van Tekek naar Juara lopen, maar het is nogal een afstand en de weg is vrij steil, niet aanbevolen als je niet echt fit bent. Zeker tussen de middag kan het namelijk behoorlijk heet worden..

3. De derde moskee bevindt zich verder naar het zuiden van het eiland, namelijk in het dorpje Genting. Deze moskee heeft de toepasselijke naam "Masjid Kampung Genting". Om vanuit Tekek de Masjid Kampung Genting Moskee te bereiken, moet je een boottaxi nemen, ongeveer 20 á 30 minuten varen.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens