Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Boulderen/Rotsklimmen in Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Boulderen is een relatief nieuwe vorm van rotsklimmen die doorgaans zonder het gebruik van touwen of trapeze wordt uitgeoefend. Het beklimmen van de rotswand kan dus worden gedaan zonder dat je je hoeft uit te rusten met de diverse vaak zware veiligheidshulpmiddelen die bij de meeste andere soorten rotsklimmen wel van toepassing zijn.

Dit freestyle-aspect van boulderen maakt deze discipline erg aantrekkelijk voor veel klimmers.

Boulderen, de nieuwe fun vorm van lichaamsoefening in Tioman
Boulderen, de nieuwe fun vorm van lichaamsoefening in Tioman

Wel moet erbij gezegd worden dat, alhoewel de hoogte van de klimwand bewust binnen de gevarenzone wordt gehouden, er toch veel klimmers die, freestyle niettegenstaande, op z'n minst toch liever wel gebruik maken van boulderschoenen en krijt, om een goede grip te verwezenlijken voor de voeten en de handen, met name de vingers. Bovendien wordt er vaak een soort vullingmateriaal, zoals kussens en matrassen, bij de klimmuur geplaatst om eventuele verwondingen door onbedoelde valpartijen te voorkomen.

Elke muur en elke klimmer heeft zijn eigen ideale klimroute naar de top en om met succes helemaal naar boven te klauteren, moet je dit ofwel vooraf mentaal proberen uit te werken, dan wel het door schade en schande te ervaren. Afhankelijk van je lichaamstype en persoonlijke sterke punten, is jouw ideale route naar boven vaak anders zijn dan die van andere klimmers. Langere klimmers hebben over het algemeen bijvoorbeeld langere ledematen en kunnen dus naar grepen reiken die voor minder lange klimmers buiten bereik zijn.

Omgekeerd hebben minder lange klimmers een voordeeltje als het gaat om de hefboomwerking, maar ook hebben zij meer opties bij krappe muuronderdelen dan langere klimmers, voor wie de langere ledematen in dat geval eerder nadelig uitpakken. Dat is wat boulderen leuk en uitdagend maakt.

Afijn, of het nu je eerste keer is dat je een rotsmuur beklimt of je al een ervaren sportklimmer bent, tegenwoordig kun je dus ook in Tioman boulderen. En hoe!

Gebruik onderstaand formuliertje voor meer informatie over boulderen in Tioman

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens