Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een Salang Sayang gast

(Uit de reeks Pulau Tioman Volgens Mij)

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Men zegt wel eens dat het succes van een vakantieverblijf grotendeels wordt bepaald door degene die het etablissement runt. Welnu, dat is absoluut het geval als het gaat om Salang Sayang. Het hartelijke personeel van Salang Sayang is niets minder dan de vleesgeworden Maleisische gastvrijheid.

Ik heb weliswaar een paar recensies over Salang Sayang gelezen waarbij het pension niet al te best uit de bus kwam. Maar ik vermoed dat het toen nog het vorige personeel betrof, omdat iedereen in ons reisgezelschap meer dan dik tevreden was over de service van Salang Sayang.

De Familiekamer van Salang Sayang
De Familiekamer van Salang Sayang


Zo werden we bijvoorbeeld altijd met een glimlach of een knikje begroet als we door het restaurant van Salang Sayang liepen, of een andere gemeenschappelijke ruimte. Het leek wel alsof iedereen het bij Salang Sayang naar zijn zin heeft als alle gasten happy zijn.

Ook toen bleek dat onze airco niet naar behoren werkte, hoefden we alleen maar een simpel seintje te sturen naar de dienstdoende persoon en in een mum van tijd stond er iemand voor de deur om de aurco weer aan de praat te krijgen.

Prachtig uitzicht op zee zover het oog reikt
Prachtig uitzicht op zee zover het oog reikt


Ook toen we hadden besloten om een snorkelexcursie te doen, werd alles door Salang Sayang georgainiseerd, inclusief het vaartuig, de snorkelspullen, zelfs de snacks en het drinkwater. En dat allemaal binnen een half uurtje nadat we aan Pisa hadden gevraagd of ze het wilde regelen voor ons.

Trouwens, Pisa is sowieso een naam die je moet onthouden, want ze levert echt grandioos werk. En bovendien is het een schat.

Kamers

Toegegeven, de kamers in Salang Sayang zijn niet bepaald fonkelnieuw. Sterker nog, je kunt rustig stellen dat ze hun beste tijd hebben gehad en dat een opknapbeurt niet zou misstaan. Maar, zoek je een eenvoudig en schoon chaletje en ben je niet al te veeleisend, dan is Salang Sayang nog steeds een prima match.

En bonuspunten voor het uitzicht op zee die de chaletjes bieden. Niet zomaar een zee, overigens, een prachtig helderblauwe zee. Het zeewater waar je op uitkijkt vanaf Salang Sayang is werkelijk om van te dromen. Ter info, wij hadden in totaal drie kamers geboekt, waarvan er één een familiekamer was.

Over een fraaie zee gesproken, het is de moeite van het vermelden waard dat van alle logementen in het dorpje Salang, alleen Salang Sayang een eigen strandje heeft. En wat een strand! Het lijkt wel of je naar een foto in een exclusieve vakantiebrochure zit te kijken. Hagelwit zand, kraakhelder zeewater en wuivende kokospalmen. Wat een paradijsje....

En zoals het een zogeheten beachfront vakantieverblijf betaamt, sta je in een paar luttele seconden op datzelfde strandje. Zo dichtbij het strand ligt Salang Sayang. Ideaal voor iedereen die graag een ochtendwandeling maakt vóór het ontbijt. Salang Sayang krijgt een dikke toen voor locatie.

Natuur

Ben je geïnteresseerd in de natuur, dan is er genoeg te zien en te doen rondom Salang Sayang, inclusief bijvoorbeeld snorkelexcursies. Je treft er talloze koraalriffen, veel kleurrijke vissoorten en diverse schelpdiersoorten. Op het land kom je geregeld aapjes, varanen en zogeheten vliegende vossen tegen, forse vleermuizen die 's avonds massaal uitvliegen, op zoek naar fruit. Ook komen er zandvliegjes en muggen voor; Tioman is tenslotte een tropisch eiland. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. (Lees: breng een insektwerend middel mee).

Oh, de aapjes rond Salang Sayang zien er misschien schattig uit, maar laat je spullen niet onbeheerd achter, want het zijn nieuwsgierige boefjes en ze kunnen best brutaal worden. Bovendien zijn ze erg snel ter been.

Alles bij elkaar opgeteld is Salang Sayang niet voor niks ons vakantiehuisje weg van thuis. We zijn er helemaal veerkikkerd op en komen ieder jaar terug.

Tip: Aangezien Salang Sayang erg populair is bij reizigers en duikliefhebbers uit Singapore, raad ik iedereen aan om zo vroeg mogelijk te boeken, vooral als je overweegt om er in juni, juli of augustus naartoe te gaan. Probeer bijvoorbeeld via Agoda te reserveren. Of anders kun je bellen naar (+6)0137400318. Tenslotte nog dit puntje: Salang Sayang heette vroeger Zaid's Place.

Ferrykaartjes boeken voor Salang Sayang? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jun 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Jul
     Vanaf Tanjung Gemok - Jun - Jul

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens