Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een Minang Cove gast

(Uit de reeks Pulau Tioman Volgens Mij)

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als je op zoek bent naar een heerlijk privéstrandje in een tropisch paradijsje dat echt, maar dan ook echt van alles en iedereen afgezonderd ligt, dan is Minang Cove helemaal voor jou. Sterker nog, het zal absoluut niet meevallen om zelfs maar een soortgelijk resort te vinden op Tioman. Waarom? Omdat Minang Cove zo afgelegen ligt, zo ver buiten de gebaande paden, dat je er nogal wat voor moet doen en laten om er überhaupt te komen. Maar zodra je er eenmaal bent, weet je het meteen: Minang Cove is inderdaad een stukje paradijs op aarde.

Beleef hier een heus Bounty eilandje, boek een hotelovernachting in Minang Cove.

Allereest even dit. De keerzijde van de medaille, d.w.z. het heerlijk afgelegen plekje van Minang Cove, is dat je er uiteraard sowieso eerst moet zien te geraken, alvorens je ervan kunt genieten. Je moet eerst naar Mersing. Dit wat nostalgisch-getinte kuststadje aan de oostkust van Maleisië, is je startpunt. Vanaf Mersing pak je vervolgens de veerboot naar het dorpje Genting, doorgaans de eerste halte van de veerboot, na zo'n anderhalf uur varen vanaf het vasteland.

Vanuit Genting heb je twee opties om in Minang Cove zelf te komen: 1) Je boekt op eigen houtje een zogeheten watertaxi in het dorpje of 2) Je laat je ophalen door het personeel van Minang Cove. Hoe dan ook, dat laatste hopje naar het resort duurt zo'n 20-30 minuten.

Maar dan, zodra Minang Cove zichtbaar wordt voor de boeg van je bootje, realiseer je je meteen dat je er goed aan hebt gedaan om je niet te laten ontmoedigen door de nogal uitdagende route naar dit prachtige juweeltje. Voor mij persoonlijk deed onze aankomst in Minang Cove me zelfs een beetje denken aan Fantasy Island, het wekelijkse tv-programma van vroeger, met in de hoofdrol Ricardo Montalban en "Tattoo", Da plane! Da plane!. Ben je wat jonger, dan zie hier.

Oké, je arriveert dan weliswaar niet in Minang Cove per watervliegtuig, maar, het tropisch afgelegen eilandje in de middle of nowhere, de idyllische strandjes, het verwennen van de gasten, het heerlijke exotische sfeertje, dat alles heeft Minang Cove wel degelijk gemeen met die leuke tv-show van toen.

Wat me bij Minang Cove tevens opviel, is dat het personeel niet alleen zeer attent is, maar ook supercompetent. De service die we bij Minang Cove hebben genoten was werkelijk top, naar onze ervaring zelfs het hoogste niveau in heel Zuidoost-Azië. De dames en heren in de bediening bij Minang Cove weten echt wat gastvrijheid is. Hierbij dus, voordat ik verder ga met deze recensie: aan iedereen bij Minang Cove die ons verblijf zo'n genot maakte: Terimah kasih banyak!

Overigens doe ik er ook goed aan om iedereen die dit leest te laten weten dat Minang Cove niet bepaald het epicentre is van karaoke bars, kroegen, dancings, of wat dies meer zij. Mocht je niet zonder stappen kunnen, of een bonzende nightclub, dan kun je beter niet naar Minang Cove. Want hoewel de omgeving een lust voor het oog is en de villa zalig is om in te vertoeven, is de insteek van het resort evenwel vrij eenvoudig en kun je de omliggende streek en algehele ambiance zonder meer rustiek noemen. Voor een bruisend nachtleven moet je echt elders zijn.

Natuurlijk, er is airco en een douche met heet water, meer dan genoeg comfort en gemak. Maar zo was er af en toe ook een zogeheten black-out, stroomuitval. Het duurde nooit langer dan een paar minuten, maar toch... Afijn, voor ons maakte het echter niet uit; zo lang je geen overdaad aan luxe verlangt, zul je net zo weg zijn van Minang Cove als wij.

Etenstijd was trouwens ook altijd iets om naar uit te kijken. De gerechten, veelal lokale recepten, waren heerlijk bereid, vooral de BBQ. Ons gehele reisgezelschap waardeerde ook de dinerbuffetten met diverse thema's. Nasi goreng, hmm...

Oh, en ook al kom je bij Minang Cove tot de ontdekking dat het een ideaal plekje is om heerlijk te luieren, ik zou toch ook wat van de uitjes proberen die men aanbiedt, waaronder jungletrekking, snorkelen of zelfs duiken. De flora en fauna is er echt fraai, vooral de kleurrijke visjes en talrijke koraalriffen, maar ook de vogels en de gekko's die je ziet (en hoort!). We hebben zelfs een vliegende eekhoorn gezien. We wisten niet eens dat die bestaan. Ik ben blij dat ik een paar schitterende foto's heb kunnen maken, opgeslagen in mijn National_Geographic map :)

Was er dan helemaal niets dat niet in de smaak viel? Nou ja hooguit het feit dat we moesten vertrekken... Maar we waren er tijdens de veerbootovertocht terug naar het vasteland vrij snel over eens dat we allemaal nog eens terug gaan naar Minang Cove.

Tip: Doe een verzoekje bij de chef-kok van Minang Cove om een nasi goreng te bereiden. De nasi goreng bij Minang Cove is namelijk verrukkelijk. Wat we ook op prijs stelden was dat je al je eten en drinken kon laten noteren; je rekent dan bij het uit-checken alles in één keer af. Handig. Ten slotte een adviesje: Minang Cove is een resort van bescheiden omvang, dus hoe eerder je je hotelovernachting er boekt, bijvoorbeeld bij Agoda, hoe beter.

Ferrykaartjes boeken voor Minang Cove? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens