Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Parkeren in Mersing

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als je met de auto naar Mersing gaat, ofwel met je eigen auto dan wel met een huurauto, dan is het hoe dan ook goed om te weten dat Mersing over een behoorlijke parkeerplaats beschikt. De parkeerplaats ligt pal naast het havencentrum van Mersing, het zogenoemde Mersing Harbour Centre, dus dat is reuzehandig.

Daarnaast is de gehele parkeerplaats omheind en is er tijdens de openingstijden parkeerpersoneel aanwezig. Helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar naar onze mening en in onze ervaring is hier parkeren veilig.

Rawa Car Park
Rawa Parkeerplaats

Het is overigens goed om een tweetal punten in acht te nemen over de parking in Mersing. Ten eerste, er zijn in Mersing 2 parkeerplaatsen, de parkeerplaats van Rawa en de openbare parkeerplaats.

Rawa Parkeerplaats

De lap grond waar de Rawa parkeerplaats zich op bevindt is eigendom van een vakantieeilandje net buiten Mersing, te weten Pulau Rawa. Dientengevolge krijgen alle resortgasten van dit eilandje uiteraard voorrang als het gaat om het gebruik van de Rawa parkeerplaats.

Het eilandje neemt echter zelden alle parkeerplaatsen in beslag, dus vandaar dat het grote publiek hier soms ook terecht kan qua parkeren. Let wel: tijdens feestdagen, schoolvakanties en het immer-drukke juni t/m september seizoen wordt een flink deel van deze parking door de resorts in Rawa bij voorbaat exclusief vrij gehouden voor Rawa gasten. Niet geheel ten onrechte natuurlijk.

Openbare Parkeerplaats

Met andere woorden, tenzij je te gast bent op Rawa, loont het hoogstwaarschijnlijk meer de moeite om je reserveringverzoek in te dienen bij de openbare parkeerplaats van Mersing. Dit houdt in de praktijk in dat je hen voorafgaand aan je vakantie een mail toestuurt met de gewenste gegevens.

De kosten voor de openbare parkeerplaats van Mersing bedragen een redelijke RM 15 per dag.

Ten tweede, hou rekening met de openingstijden van de parkeerplaats, want op bepaalde dagen kan het voorkomen dat de veerboot uit Tioman pas na 7 uur 's avonds in Mersing aankomt, d.w.z. na sluitingstijd van de parkeerplaats. In deze gevallen wordt aanbevolen de veerboot naar Mersing een dag eerder te nemen. Wat mogelijk ook kan is met het parkeerpersoneel van de openbare parking proberen overeen te komen dat men de parking pas na aankomst van de veerboot sluit.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens