Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een Juara Rompin Resort gast

(Uit de reeks Pulau Tioman Volgens Mij)

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Ik verbleef eerder dit jaar een weekendje in Juara Rompin Resort. We verbleven er eigenlijk als koppel en we denken er beide met evenveel nostalgie aan terug. Juara Rompin Resort is zonder enige twijfel echt een geweldig allround resort, gelegen in een van de mooiere delen van Tioman, Juara Bay.

Sterker, wat ons betreft, kun je in het geheel niet echt fout gaan met Juara Rompin Resort, of je nou als koppel, gezin, of er met een groepje vrienden overnacht.

Hoewel het waar is dat Juara Bay überhaupt bereiken niet de allermakkelijkste opgaaf is, snijdt het mes in principe aan beide kanten. Hoezo? Omdat de afgelegen en wat lastig te bereiken plek waar Juara ligt tevens in het voordeel werkt van de categorie reizigers voor wie isolatie, stilte en rust precies is waar het om gaat. Door de afgezonderde ligging van Juara heeft dit dorpje immers grotendeels het oorspronkelijke Tiomansfeertje behouden: vreedzame en bekoorlijke rust, met alleen het ruisen van de wind en het gekabbel van de zee aan het strand.

Welkom bij Juara Rompin Resort
Welkom bij Juara Rompin Resort


Dus Juara Rompin Resort exact op dit plekje optrekken was echt geniaal.

Maar Juara Rompin Resort is niet alleen gezegend met een geweldige locatie. Het pension staat zelf namelijk tevens bekend om het hoge niveau als het gaat om de service, alsmede hun oog voor detail, zowel qua interieurs als rondom het pension, d.w.z. de onmiddellijke omgeving. Dit kunnen we overigens ook absoluut beamen. De service en de aandacht voor detail was over het algemeen inderdaad op alle fronten onberispelijk.

Door de bank genomen waren we het er ook hier over eens: Juara Rompin Resort is ideaal voor een weekendje, of een weekje weg. Niet lang na terugkomst thuis opperden we het idee alweer om nog eens terug te gaan naar onze heerlijke oase in Kampong Juara...

Wereldstrand

Het strand van Juara is aantoonbaar ongeëvenaard in Tioman. Zo vindt ook CNN. Persoonlijk ben ik van mening dat Kampong Salang ook een mooi strand heeft, maar zodra je het geweldige spierwitte en kilometerlange strand ziet in Juara, krijg je echt dat heerlijke tropische vakantiegevoel.

Welkom bij Juara Rompin Resort
Geniet van exotisch comfort


Het kraakheldere azuurblauwe zeewater dat tegen het strand kabbelt, maakt het idyllische plaatje vervolgens af. Kortom, het strand van Juara is er één uit duizenden, dat moge duidelijk zijn.

Het feit dat CNN, toch zeker niet de minste, Juara Beach op de 21ste plaats heeft opgenomen op de lijst van allermooiste stranden ter wereld wil ook wat zeggen.

Cabana

Het interieur van onze cabana was ronduit perfect. Het bed was een comfortabel kingsize en bij aankomst heerlijk fris. Ook op het gebied van het beddengoed was kosten noch moeite gespaard.

De kamer zelf was niet eens zo heel bijzonder, maar de voorzieningen, d.w.z. de badkamer en de andere kamerfaciliteiten die waren verschaft waren ver boven de maat, vooral gezien dit kamertarief.

Het restaurant c.q. eettentje van Juara Rompin Resort was een informele aangelegenheid, maar het eten was er best goed, zowel qua smaak als versheid van de ingredienten. We hebben het volledige menugamma geprobeerd: westers, Aziatisch en ook de BBQ gerechten. Het was best lekker allemaal, zij het niet echt superindrukwekkend. Het niveau paste wel bij de rest van Juara Rompin Resort, een goede middenmoot tegen een relatief lage prijs.

Fun & Recreatie

Het enige dat nog resteert zijn de activiteiten bij Juara Rompin Resort die men beschikbaar stelt. Vanzelfsprekend speelt de zee bij de meeste uitjes en excursies het middelpunt. Maar ook het weelderige en dichtbijgelegen regenwoud krijgt een centrale plek bij o.a. jungle-trekking rotklimmen en Rafflesia-tour.

Voorts kun je een tripje naar het schildpaddenreservaat doen, ook vrij vlakbij gelegen. En je kunt bij Juara Rompin Resort ook een moped of brommertje regelen, waarmee je naar het meest noordelijke puntje van Juara kunt rijden.

Wij hebben zelf voor een snorkelsessie gekozen, want dat leek ons heel veelbelovend. En inderdaad, dat was het ook. Ik wist niet dat Juara dergelijke schitterende koraaltuinen rijk was. Wat een natuurschoon.

Conclusie

De meningen waren unaniem, Juara Rompin Resort is een bovengemiddeld doorneepension met een nette prijs-/kwaliteitverhouding, althans voor ons voor dit weekend. We weten natuurlijk niet of dit voor andere gasten ook zo uitpakt.

Tip: De belangrijkste tip die ik iedereen mee zou willen geven die graag in Juara Rompin Resort wil verblijven, is dat ik niet zou nalaten om zo vroeg mogelijk te reserveren. Terwijl Tioman vroeger vooral rond de zomervakantiemaanden, juli en augustus, druk was, lijkt het erop dat een paar dagen in Tioman verblijven tegenwoordig voor iedereen net zo haalbaar is in de resterende maanden. Met andere woorden, het van tevoren boeken van je verblijf en van je veerbootkaartjes naar Tioman is verstandig. Tot slot, ben je eenmaal in Tioman, waar dan ook, dan is het niet minimaal 1 keer ergens in dit snorkelmekka gaan snorkelen eigenlijk not done. Je zou jezelf erg tekort doen. Snorkelen in Tioman is echt een must. Just saying :)

Ferrykaartjes boeken voor Juara Rompin Resort? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jun 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Jul
     Vanaf Tanjung Gemok - Jun - Jul

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens