Nieuw: Vanaf Singapore
direct naar Desaru Coast!
 Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Tioman Fly fishing

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als je dol bent op vliegvissen en er graag op uit gaat rond ongerepte riviertjes en beekjes in een dichtbegroeide jungle, dan kun je in Tioman werkelijk je hart ophalen. Toegegeven, er is vooralsnog nauwelijks bewijs dat Tioman inderdaad produktief is als het gaat om het vangen van vis d.m.v. vliegvissen. En in feite geldt dit voor geheel Maleisië. Men kent het vliegvissen hier immers amper. Maar juist daar zit hem de enorme aantrekkingskracht. Het is hier qua vliegvissen volledig onontgonnen terrein. Uniek.

Stortbuien stroomopwaarts zorgen voor geweldig<br>vliegvissen als je weet waar je moet zijn
Stortbuien stroomopwaarts zorgen voor geweldig
vliegvissen als je weet waar je moet zijn


Hier, temidden van het ruige terrein in Tioman, kom je stroomversnellingen, watervallen en beekjes tegen waar hooguit een of twee keer is gevist, überhaupt. De kans is eigenlijk vele malen groter dat er helemaal nog nooit is gevist. Gezien de afgelegen locatie van Tioman en de onbekendheid met het vliegvissen in deze contreien kun je stellen dat de zoetwatervissen hier nog nooit kunstmatig aas hebben gezien, ongeacht in welke vorm.

Tal van schuilplaatsen voor vis
Tal van schuilplaatsen voor vis

Interessant is dat Tioman, ons schitterende smaragdgroene eilandje van nu, miljoenen jaren geleden deel uitmaakte van Borneo. Door de tegenwoordige nabijheid van Tioman tot de oostkust van het schiereiland Maleisië, zou je wellicht denken dat Tioman in de buurt van West Maleisië is ontstaan. Niets is echter minder waar. Tioman is in de lange tijd sinds het eilandje als gevolg van vulkanische krachten het zeewateroppervlak is ontstegen heel langzaam maar heel gestaag richting het westen gestuwd, dichter tegen West-Maleisië aan. En daar ligt het momenteel nog altijd. Zij het dat het waarschijnlijk ook nu nog verder naar het westen aan het afdrijven is. Hoe dan ook, Tioman is van origine afkomstig vanaf Borneo.

De droom van een vliegvisser komt uit, zoet water dat nog zo goed als ongerept is
De droom van een vliegvisser komt uit,
zoet water dat nog zo goed als ongerept is


Biologen kwamen niet zo lang geleden tot deze conclusie toen ze zich realiseerden dat een groot deel van de flora en fauna van Tioman een fiks aantal genetische overeenkomsten vertoont met soortgelijke planten en dieren op Borneo. Biologen ontdekken overigens tot op de dag van vandaag ook nieuwe diersoorten op Tioman, zelfs gewervelde dieren. En dit maakt Tioman bijna een soort tijdcapsule naar de oudheid als het gaat om de natuur. Dit geldt uiteraard ook voor de zoetwatervissen in de door het dichte regenwoud omgeven riviertjes en beekjes in Tioman. Een ongeëvenaard plekje voor een ongeëvenaarde ervaring.

Topobstakels in overvloed in vliegvisparadijs Pulau Tioman
Topobstakels in overvloed in vliegvisparadijs Pulau Tioman

Als je interesse om op Tioman te gaan vliegvissen is gewekt en je wel oren hebt om te vliegvissen waar nog niemand je voor is gegaan. Als je graag op verkenning gaat om het vliegvispotentieel van Tioman's mysterieuze binnenland persoonlijk te ervaren, dan is dit je kans. Want Tioman is nu toegankelijker dan ooit. En tegen de tijd dat je op de veerboot naar Tioman stapt, staat er volledig gekwalificeerde natuurgids klaar voor je expeditie.

Klaar voor een uniek vliegvisavontuur in Tioman? Gebruik onderstaand formulier om een vrijblijvende aanvraag te verzenden.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens