Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een Bungkil Place gast

(Uit de reeks Pulau Tioman Volgens Mij)

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Bungkil Place ligt helemaal ingekapseld in een van de meest ongerepte plekjes van Pulau Tioman, net buiten Genting Kampung. Hoewel Bungkil Place een vrij recente aanwinst is in Tioman, is dat aan de toeloop niet af te zien. De reden hiervoor is dat de eigenaar zijn sporen meer dan heeft verdiend in de toeristenbranche. Deze pro, dhr Razman, weet hoe je een clustertje tropische chaletjes optimaal in de markt zet.

Sterker nog, je kunt met een gerust stellen dat dhr Razman zonder twijfel een van de vriendelijkste, meest servicegerichte accommodatieeigenaar is in Tioman. Afgezien nog van zijn culinaire hoogstandjes :)

Het interieur van Bungkil Place,<br>ruim, schoon en netjes
Het interieur van Bungkil Place,
ruim, schoon en netjes


Ter info, je zal Bungkil Place niet tegenkomen in een glossy reisgids vol met editorials over sjieke resorts. Dat komt omdat Bungkil Place zich niet bepaald richt op het exclusieve, dure marktsegment. Integendeel. Bungkil Place is juist bewust ingetogen en heerlijk bescheiden. Less is more bij Bungkil Place, wat voor naar je roots terug gaan staat. M.a.w. echt van het goede leven genieten, zeker op een schitterend Bounty eilandje als Tioman, lukt het best zonder opsmuk.

Natuurlijk, er is wifi en airco, maar dat is zo'n beetje het enige aan techiek en comfort dat hier wordt geboden. Voor het overige blinkt Bungkil Place wat ons betreft uit in eenvoud. Zoek je een chaletje midden in de natuur, waar je je een soort hedendaagse Robinson Crusoe waant, dan moet je bij Bungkil Place zijn.

Welkom bij Tioman's Bungkil Place. Life's beach :)
Welkom bij Tioman's Bungkil Place.
Life is a beach :)


Zodra je hier bent, ga je je zonder enige moeite op in de charme van het eenvoudige bestaan. Het heerlijk simpele leventje in Bunkil Place bewijst dat we wel degelijk zonder al die "onmisbare" gemakken van deze tijd en talloze gadgets kunnen. Neem van ons aan, je mist ze hier absoluut niet; je gaat juist helemaal op in sec het genot van wat de dag je brengt. Bij Bunkil Place blijkt dat de uitdrukking "You will own nothing and be happy" klopt als een bus. Dit is de ultieme joie de vivre.

Bij Bungkil Place draait het allemaal om wat de wonderbaarlijk exotische omgeving biedt en je dagelijkse portie gelukzaligheid, en zo hoort het eigenlijk ook. Voor ons gaat er niets boven lekker lui niks doen op ons balkonnetje tijdens de frisse ochtenden en de bonte zonsondergangen die dit prachtige stekje Tioman te bieden heeft. Eerlijk gezegd, dit was een van onze favoriete bezigheden hier, het prachtige oertropische decor rondom ons kleine privé-paradijsje in Bungkil Place in alle rust in ons opnemen.

Dat wil overigens niet zeggen dat er geen activiteiten beschikbaar zijn om en nabij Bungkil Place met wat meer actie. Met een dot van een strandje en de kraakheldere zee zo dichtbij, zou je zezelf tekort doen als je deze ongezien aan je voorbij laat gaan.

We hadden al eerder besloten om een paar keer te gaan duiken tijdens ons verblijf in Tioman; we hebben namelijk allemaal een PADI certificaat en hebben dus alleen het gebruikelijke materiaal nodig. Toen we vervolgens van meneer Razman te horen kregen dat duikmateriaal geen probleem was, kregen we zelfs nog meer zin om de beroemde wateren rondom Tioman te verkennen. En aldus geschiedde; diezelfde dag nog waren we rondom het eilandje Pulau Renggis aan het duiken. Nadien waren we het er anoniem over eens dat dit piepkleine eilandje, op een steenworp van Tioman gelegen, voor ons allemaal een van de meest indrukwekkende duik was. Een echte aanrader.

Mocht je niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan raad ik je toch aan om de zee in te gaan, al was het alleen maar om te snorkelen. De weelde aan onderwaterleven, m.n. de kleurrijke koraalpopulaties, moet je echt persoonlijk ervaren, want het is werkelijk uniek. Bovendien bevindt de zeeflora en -fauna zich hier in zeer gezonde staat, wat door de opwarming van de oceanen behoorlijk zeldzaam aan het worden is. Mogelijk is de druk op het leven onder water hier wat minder, omdat duikers meestal naar wat verder gelegen eilandjes gaan. Wat de reden ook is, voor nu is deze prima stek zonder meer een bezoekje (lees: duik of snorkel) waard.

Wat betreft de kamers in Bungkil Place kamers, die van ons waren, los van de dagelijke benodigheden zoals een bed en een badkamer, ook uitgerust met een koffie/thee setje, een barbecue, handdoeken en een bidet.

Maar, zoals gezegd, de werkelijke kracht van Bungkil Place is de rijkdom aan natuurlijke schoonheid, het topstrand, het droomuitzicht op zee, het traditionele Maleisische kampung sfeertje en de absolute privacy van het terrein. De dingen waar je geen prijskaartje aan kunt hangen, maar wel maximaal van kunt genieten.

Overigens is meneer Razman goed thuis in het Engels, dus verwacht geen taalproblemen als je iets specifieks nodig hebt. We hebben een paar leuke gesprekken met hem gehad en hebben veel geleerd over het verleden van Tioman, het heden en de mogelijke toekomst van dit idyllische tropeneilandje.

Als we ooit nog een keer naar Tioman gaan, dan weten we nu al waar we zullen overnachten.

Tip: Boek je Bungkil Place kamer ruim voorafgaand aan je vertrek naar Tioman, want de vraag is hoog en het aanbod niet.

Ferrykaartjes boeken voor Bungkil Place? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jul 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Aug
     Vanaf Tanjung Gemok - Jul - Aug

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens