Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Feedback van een ABC Chalet and Restaurant gast

(Uit de reeks Pulau Tioman Volgens Mij)

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Alhoewel we in eerste instantie voor 7 dagen en 7 nachten een kamer hadden geboekt bij ABC Chalet and Restaurant, verlengden ons verblijf uiteindelijk maar liefst twee keer. Ons knusse ABC Chalet en Restaurant huisje werd gedurende twee zalige weken op dit schitterende Bounty eilandje ons nieuwe thuis.

Ok, aangezien je nu precies weet wat ik van ABC Chalet vind, denk ik dat dit de rest van deze review redelijk voorspelbaar wordt :) Desalniettemin, voor degenen die toch meer willen weten, zal ik dit idyllische plekje in Tioman, ABC Chalet and Restaurant, wat nader toelichten.

Welkom bij ABC Chalet and Restaurant
Welkom bij ABC Chalet and Restaurant


Zoals de naam al aangeeft, bevindt ABC Chalet and Restaurant zich in het Tioman dorpje ABC. Als je "ABC" niet op je kaart kunt vinden, zoek dan naar "Ayer Batang", ook wel geschreven als "Air Batang". De bijnaam "ABC" is een koosnaampje van de lokale bevolking en wordt sindsdien zo'n beetje overal gebruikt. ABC, het bekt inderdaad wel. Bovendien is de naam van het dorpje zo makkelijk te onthouden. De "C" staat trouwens voor "Chalets".

ABC heeft een aantal geweldige strandjes en we hebben behoorlijk wat tijd doorgebracht door lui langs de waterlijn op en neer te slenteren. Niet alle strandjes hier zijn echter geschikt om te zwemmen of te snorkelen. Maar er zijn meer dan genoeg geschikte stukken strand om uit te kiezen.

De huisjes aan het strand van ABC Chalet en Restaurant scoren bovengemiddeld. Onze kamer was het chalet met zeezicht. Overigens had het schattige huisje niet alleen een (prachtig) zichht op zee, maar ook een eigen balkonnetje. Als je ervan houdt om tegen het eind van de middag met je geliefde te luieren, onderwijl genietend van de zonsondergang, dan zul je meer dan gecharmeerd zijn van ABC Chalet en Restaurant. De zonsondergangen daar waren gewoon adembenemend.

Book your ABC Chalet and Restaurant room now
Book your ABC Chalet and Restaurant room


Onze kamer, hoewel vrij eenvoudig, had ook een paar prima extra's. Zo hadden we hadden een douche met warm water in de ensuite badkamer, een koel/vries combinatie, een koffiehoekje en een föhn. Er was geen airco, maar dankzij het constante zeebriesje dat er waaide en de ventilator in de kamer hadden we het niet warm. Oh, er worden trouwens ook handdoeken verstrekt, maar niet dagelijks, dus laat het personeel tijdig weten als je schone handdoeken wil.

We hadden ook een bureau waar we onze e-mailtjes aan schreven. Om ze te verzenden, moesten we naar de receptie, omdat er niet overal wifi was. Geen probleem verder, temeer omdat wifi gratis is bij ABC Chalet en Restaurant. Later ontdekte ik trouwens dat dit niet bij alle hotelletjes in ABC het geval is. dat kan inmiddels anders zijn uiteraard.

Wat betreft het eigen restaurant van ABC Chalet and Restaurant volstaat te zeggen dat we bijna al onze maaltijden daar aten. We vonden bijna alles lekker en toch betaalbaar. Ook was het personeel vriendelijk en behulpzaam, twee eigenschappen die we enorm waarderen in een horecagelegenheid.

Speciale pluim voor de visgerechten bij ABC Chalet en Restaurant, want het eten daar was echt verrukkelijk. Dat gezegd hebbende, je moet wel op tijd naar het restaurant, d.w.z. voordat je maag begint te knorren, want het duurt behoorlijk lang voordat e.e.a. wordt geserveerd. Lekker eten bereiden kost nu eenmaal tijd.

Tot slot, en over visgerechten gesproken, bij ABC Chalet en Restaurant kun je terecht voor allerlei uitstapjes. Zo hebben wij gesnorkeld, een jungle-trek gedaan en gevist. En de vis die we vingen, hebben we later diezelfde avond gebarbecued. Ronduit geweldig.

Tip: ABC Chalet and Restaurant beheeftzit slechts 10 chaletjes en lijkt de voorkeur te geven aan directe online boekingen, want makkelijker, zo stelde men. Aangezien ABC Chalet en Restaurant tevens erg in trek is bij diverse duikverenigingen in de buurt, is het raadzaam om je kamer dus ook maar online te boeken, bij ofwel Agoda dan wel bij Booking.com.

Ferrykaartjes boeken voor ABC Chalet and Restaurant? Gebruik onderstaand bookingsformulier.

Pro Tip: Het boekingsformulier vraagt je om een steiger te kiezen, maar dat is sec zodat de ferry een idee heeft van het passagiersaantal per steiger. M.a.w. het maakt voor je boeking niet uit welke steiger je invult, want de ferry stopt doorgaans, zij het met heel af en toe een uitzondering, bij alle primaire steigers van Tioman. (Zie voor Juara het aparte veerbootschema hier).

  Vanaf Mersing - Jun 2024:
Mersing Ferry 2024
Veerbootschema voor volgende maand


     Vanaf Mersing, Jul
     Vanaf Tanjung Gemok - Jun - Jul

Hoe boek je je bootkaartjes naar Tioman?
1) One Way voor een enkeltje of Return voor een retourtje
2) Je vertrekpunt (From) en bestemming (To)
3) Je vertrekdatum en/of retourdatum
4) Aantal Passengers
5) Book Now
Pro Tip: Weet je niet zeker bij welke jetty je van boord moet? Geen probleem, want de ferry stopt doorgaans bij alle grote jetties.

[Geen zitplaatsen meer beschikbaar? Klik hier.]

N.B. Tanjung Gemuk heet tegenwoordig Teluk Gading]
Passagiers wordt aanbevolen om minimaal 1 uur vóór de aangegeven vertrektijd in Mersing Harbour Centre aanwezig te zijn. Het kan vóórkomen dat het ferryschema als gevolg van veranderende weer en/of zeeomstandigheden moet worden aangepast. Neem contact op met +6014 822 7742 voor de laatste updates, of volg onze tweets*. (BK = Kleinere ferry).

Gaat u naar het dorpje Mukut of het dorpje Juara? Klik dan hier.

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens