Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Met de Trein door Maleisië

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als het je wel wat lijkt om met de trein door Maleisië te reizen, dan is dat helemaal niet verkeerd. De trein nemen in Maleisië is niet alleen snel en supervoordelig, het is bovendien makkelijk en prima comfortabel.

Tegenwoordig zijn de meeste treinwagons helemaal eigentijds, in tegenstelling tot de rokende diesels van weleer. De interieurs zijn doorgaans volledig airco en de stoelen zijn van het type Pullman. Kortom, ideaal voor als je nog wat slaap moet inhalen door je jetlag. Niks slaapt zo lekker als de zachte deining van het spoor in combinatie met je ligstoel. Voor je het weet, ben je op je bestemming.

Genoeg te zien onderweg

De trein in Maleisië heet KTMB en dat staat voor Keretapi Tanah Melayu. Vrij vertaald betekent dit Maleisische Spoorwegen. "Vrij vertaald", want grappig genoeg is Keretapi een afkorting voor kereta api, wat eigenlijk vuurauto betekent, een overblijfsel van de goeie ouwe tijd.

Het mooie van reizen met de trein in Maleisië is dat je nooit in de file staat, nooit te maken krijgt met gladde wegen of hoge hoge transportkosten door de dure benzine. Sterker nog, zit je eenmaal in de trein, dan maakt niemand je meer wat, zit je tot je bestemming heerlijk gebeiteld.

Daarnaast zijn er onderweg ook altijd wel een paar interessante tussenstops, of het nu een pittoresk kampongdorpje is of een compleet door jungle omhuld treinstation. En oh, het uitzicht gaat uiteraard sowieso nooit vervelen. Er is altijd wel wat leuks te zien uit het raam.

Wil je je treinkaartjes voor Maleisië online boeken? Geen probleem. KTMB heeft jaren geleden al de switch naar online gemaakt en biedt nu tickets voor het gehele netwerk. Probeer onderstaand boekingsformulier om een idee te krijgen van de talloze bestemmingen.
Geniet van tot 20% online boeking korting!
LET OP: Van is het hoogseizoen!

N.B. Bovenstaande reserveringsformulier kan ook worden gebruikt voor busvervoer naar Singapore en Thailand

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens