Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Golf op Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Als de gedachte van een idyllische strandvakantie op een Bounty eilandje, in combinatie met een uitdagend rondje golf u wel aanspreekt, dan zult u Tioman geweldig vinden. Gelegen op het glooiende terrein van Berjaya Resort, treft u een fraaie 18-holes golfbaan, een zogeheten "linksbaan", waar u, net als vele die u voor gingen, een behoorlijke kluif aan zult hebben.

De aanvankelijk 9- holes baan, genaamd de "Seaview Course", werd in 1989 ontworpen door Ronald Freamis. Kort daarna, in 1992, werd hier de tweede 9- holes baan, de "Hillview Course", aan toegevoegd. Dit keer was de ontwerper Michael Coate.

Fore! Going for a round of golf in Tioman
Fore! Een rondje golfen in Tioman

De par 71 baan die hieruit voortkwam is werkelijk perfect gelegen. Met een aantal aan het azuurblauwe water van de Zuid-Chinese Zee grenzende holes en tal van schitterende junglepanorama's, vormt deze links niet alleen een stevige uitdaging, maar je kunt, als gevolg van de adembenemende omgeving, hier en daar ook je ogen ruimschoots de kost geven.

Boek hier uw Tioman Berjaya Resort...

Als je eenmaal de krappe fairways bent gepasseerd, is een wat speelse aanpak het devies, gezien de bunkers, diverse rotspartijen, kokospalmen, watervallen, beekjes en vijvers in het vooruitzicht. Geen van allen echt makkelijk te ontwijken hindernissen. Om nog maar niet te spreken van de met bermudagras bezaaide roughs. Kortom een baan waar je je handen vol aan hebt.

Tioman golf: uitdagende holes<br>en spectaculaire panorama's
Tioman golf: uitdagende holes
en spectaculaire panorama's


Ter uwer après-golf informatie, de 19e hole van de Pulau Tioman Golf Club kijkt uit over zowel de zee als de golfbaan. Het biedt een restaurant, een lounge, een bar en een aantal zalen voor diverse binnenspellen en andere recreatieve activiteiten.

  Details Tioman Golfbaan
Aantal holes: 1 x 18 holes
Beschrijving: Blauwe Tee: 6058 yards, Par 71
Witte Tee: 5558 yards, Par 71
Rode Tee: 4891 yards, Par 71
Geopend: 1989
Baanontwerper: 1e 9 (Seaview):
Baanontwerper: 2e 9 (Hillview):
Ronald Fream
Michael Coate
Baan type: Links/Buggy en strollingbaan
Fairways gras: Bermuda- en koeiengras mix
Greens: Tifdwarf
Afstand weergegeven in: yards va. het begin v/d baan
Afstandsmarkering: Beschikbaar

Openingstijden: dagelijks van 7.15 - 19.30 uur.
Kledingvoorschrift: gewone golfkleding.

Tarieven

Categorie
Prijs (MYR)
Greenfees (*Incl. verzekering)


Weekdag
Weekend/Vakantie
9 Holes
18 Holes
In-HouseDagtripIn-HouseDagtrip
60150100150
80180120180

*Verzekering is verplicht.

Categorie
Prijs (MYR)
Golf Buggy

Weekdag
Weekend/Vakantie
In-HouseDagtrip
100120
5080


Categorie
Prijs (MYR)

Schoenverhuur
(Sokken Gratis)
In-HouseDagtrip
5080


Categorie
Priis (MYR)
Golf Set
Wilson Staff
Dunlop
Yokozuna
Junior Set
In-HouseDagtrip
120150
100130
80110
6080

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens