Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Geocachen in Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Voor iedereen die nog niet weet wat geocachen is, eerst even een toelichting op wat het geocachen precies inhoudt. Geocaching is een soort schatzoeken, maar dan met behulp van een GPS apparaat. De "schat" is niet echt kostbaar, echter; het betreft hier meer objecten van symbolische waarde.

Het doel van geocachen is om vooraf vastgestelde GPS coördinaten te volgen en hiermee de cache waar men naar op zoek is (meestal omgeven in een containertje) te vinden. Het eenmaal gevonden artikel of object wordt dan ofwel van een voor die vinder karakterestiek tekentje voorzien, dan wel vervangen met een ander artikel of object met ongeveer dezelfde waarde. Vervolgens wordt de container weer verborgen.

Als je wilt weten welke geocache er op Tioman te vinden is, moet je natuurlijk eerst naar Tioman toe, d.w.z. de veerboot nemen. Stap vervolgens uit bij het dorpje ABC, ook wel bekend als "Air Batang Chalet". Vanaf de steiger loop je vervolgens naar het noordelijke deel van het strand, bijvoorbeeld naar Bamboo Hill.

Om bij de cache te komen, zoek je het junglepaadje dat naar "Teluk Berus" loopt. Aangezien de begroeing daar behoorlijk dicht is, is het zaak ervoor te zorgen dat je GPS apparaatje geen contact verlies met het satellietnetwerk. Hou ook rekening met de soms wat brutale aapjes daar. Hou bijvoorbeeld je tas stevig bij de hand.

Overigens tref je mogelijk ook een paar uit de kluiten gewassen monitorhagedissen, maar daar hoef je je geen zorgen om te maken, want deze overgroeide gekko's zijn banger voor jou dan andersom. M.a.w. je kunt er gewoon op af lopen, want ze rennen dan meteen weg. Het is trouwens een goed idee om dat met wat bombarie te doen, want dan kunnen ook eventuele slangen zich tijdig uit de voeten maken.

Oké, zodra je op de opgegeven coördinaten bent aangekomen, zoek je een houten uithangbord waar Nederlands op staat. Dit bord is jaren geleden achtergelaten door de TV-crew van Expeditie Robinson. Achter het bord vind je een groot rotsblok. Daar vlakbij ligt de cache. De rest moet je zelf uitzoeken :)

Nog één ding: als je de cache niet kunt vinden, of als je de cache wel vindt maar hij is te beschadigd, neem dan s.v.p. contact op met Wiebe op de geocaching.com website.

Hint: Teluk Berus is de Maleisische naam voor "Monkey Beach", een van de strandjes op Tioman. Het pad naar Monkey Beach begint aan de noordkant van ABC. Loop eerst helemaal naar Bamboo Hill en volg dan de borden naar Monkey Beach. Aangezien het houten bord door weer en wind mogelijk niet zo goed leesbaar meer is, kun je ook uitkijken naar een grote rots in de buurt van een paar kleinere rotsen. Dit kluitje rotsblokken dient als bescherming van de cache tegen die brutale aapjes, die er anders mee vandoor zouden kunnen gaan.

Meer informatie over de dienstregeling van de veerboot naar Tioman en het boeken van tickets is hier te vinden. .

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens