Boek je bus hierBoek je taxi hierBoek je treinkaartjes hierBoek je vlucht hierBoek je veerboot hier
Tioman Ferry TicketsHaz clic aquí para españolClicca qui per l'italianoKlicken Sie hier für DeutschTioman Ferry TicketsKlik di sini untuk MelayuCliquez ici pour le français Klik hier voor NederlandsClick here for EnglishClick here for ArabicClick here for Russian íêµì–´ë” 여기를 í´ë¦íììì¤Clique aqui para português

Watervallen op Tioman

Home / Bootkaartjes / Update* / Gallerie / Blog


Door de glooiende, rotsachtige omgeving en granieten ondergrond in Tioman zijn er een paar plekken waar beekjes en riviertjes te vinden, die vanaf een behoorlijke hoogte in een poel plonzen en zo de drie watervallen vormen die het eiland rijk is. Het water stroomt daarna verder heuvelafwaarts de zee in. Wil je één of meerdere van de watervallen in Tioman van dichtbij beleven, dan behelst dat een jungletrek tegen de helling van de heuvel op.

De Asah Waterval mag je niet missen
De Asah Waterval mag je niet missen

Afhankelijk van de startplek, duurt zo'n jungletocht van een half uurtje tot een paar uur. Omdat zowel de temperatuur als de vochtigheidsgraad in het oerwoud doorgaans hoog zijn, kan dit deel van de excursie behoorlijk pittig uitpakken. Hoe dan ook, ongeacht de genomen route, een bezoek aan een van de watervallen in Tioman blijkt nadien voor iedereen altijd zeer de moeite waard. Het kristalheldere koele water bij de watervallen en de frisse, schaduwrijke setting zijn na afloop van de trek zonder meer een welkome beloning.

Juara Waterval, de ideale picknickplek
Juara Waterval, de ideale picknickplek

De hoogste waterval van Tioman is de vlakbij het dorpje Mukut gelegen Asah Waterval, aan de zuidkust van Tioman. De Asah Waterval is compleet omringd door een weelderige oase van groen en werd made hierdoor uitgebreid als natuurlijk decor gebruikt voor de Hollywood Blockbuster "South Pacific" die in 1958 uitkwam.

De poeltjes van de Asah waterval zijn ideaal om een duik in te nemen. Verfrissend en ontspannend tegelijk. Kortom, heb je zin om even onder te dompelen in koud water, je bloed wat speller te laten stromen en je energieniveau wat op te krikken, dan is de Asah Waterval absoluut de place to be.

Tip: De rustige ambiance, heerlijke temperatuur en de zacht gonzende jungle zijn een prima afwisseling met de diverse stranden in Tioman die je dan ongetwijfeld bezocht zult hebben. Neem wat snacks en een thermosfles met koffie of thee mee voor een picknicklunch in de buurt van de waterval. Een werkelijk unieke ervaring om nooit te vergeten. De Asah Waterval is bereikbaar via de steiger in Kampung Asah of door er vanaf Kampung Mukut naartoe te wandelen.

Het dorpje Juara, dat aan de oostkant van Tioman ligt, heeft ook een mooie waterval. Deze waterval bevindt zich langs de weg van Tekek en Juara, niet ver na het halverwegepunt tussen de twee dorpjes. Je komt al rijdend of lopend over deze weg vanzelf de vervaardige trap naar beneden tegen. Je hoeft dan alleen maar richting het geraas van het stromende water te lopen om bij de waterval te komen. De Juara Waterval is visueel wellicht niet zo indrukwekkend als de Asah Waterval, maar de Juara Waterval is wel wat toegankelijker. Het sfeertje rond deze locatie is daarentegen weer wel net zo betoverend als de waterval bij Asah.

De waterval achter het dorpje Paya, iets ten noorden van Mukut, vormt eerder een collectie ruige rotspartijen waar water door- en overheen stroomt dan dat je er echt van een waterval kunt spreken. Ook de hoeveelheid water hier doet wat onder aan de kolkende watervolumes van de Asah en Juara watervallen. Desalniettemin zul je je, mede door het hypnotiserede ruisen van het water en de adembenemende panorama's waar dit waterelement bekend om staat, ook hier in een mum van tijd volledig ontspannen voelen.

Gebruik onderstaand formulier als je meer informatie wilt over het boeken van een jungletrektocht om een van onze watervallen te bezoeken.

    m   v: 
 
Vanaf:
Tot:
Vraag/opmerking/verzoek:
 

Mersing Harbour Centre

Hier kun je je online geboekte veerbootkaartjes ophalen. Het Mersing Harbour Centre complex heeft ook een uitstekend horecagedeelte, evenals een behoorlijk aantal handige shops voor snel nog even winkelen voor je op de veerboot stapt. Meer info...

Tioman Spa & Thermen

Tioman biedt diverse spa- en wellnesscentra die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier vooraf de behandelingen kiezen waar je zin in hebt, aangezien alle Tioman resorts die voorzien zijn van spa en thermen in deze overkoepelende site opgenomen zijn. Meer info...

Tioman Honeymoon

Als je binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen en een droomhuwelijksreis op een exotisch strandparadijsje wilt beleven, puur en alleen voor jullie tweetjes, neem dan even een kijkje op deze site. Ideaal als je een heerlijk all-in-one Honeymoon arrangement zoekt. Meer info....

*Twitter updates
Alhoewel we ons uiterste best doen, kunnen we a.g.v. zee- en/of weeromstandigheden, niet garanderen dat de Twitter alerts altijd tijdig kunnen worden verzonden.
Booking.com

Neem contact met ons op

Vragen over Tioman? Mersing? De veerboot? Laat het ons weten.

Contactgegevens